poruka umiruće djevojke svijetu

'Pričajte s prijateljima, pojedite tu tortu bez krivice...uživajte u prokletom trenutku, ljudi!'


Ružica Matić
06.01.2018.20:10
'Pričajte s prijateljima, pojedite tu tortu bez krivice...uživajte u prokletom trenutku, ljudi!'
Facebook

sažeto

Pismo u kojem Holly ističe koliko treba cijeniti svaki dan života mnogima je odmah postalo inspiracija i proširilo se internetom


Ružica Matić
06.01.2018.20:10

Samo nekoliko sati nakon što je 27-godišnja Holly Butcher preminula izgubivši bitku s rakom kostiju, njezina obitelj objavila je pismo koje je bolesna djevojka napisala u svojim posljednjim trenucima.

Pismo u kojem Holly ističe koliko treba cijeniti svaki dan života mnogima je odmah postalo inspiracija i proširilo se internetom.

"Teško je i čudno u ovim godinama prihvatiti svoju smrtnost. To su godine kada se smrtnost obično ignorira. Dani prolaze i vi jednostavno očekujete da će stalno svanuti novi dan, a onda se dogodi neočekivano. Uvijek sam zamišljala sebe staru, izboranu i sijedu, vjerojatno zbog mnogo djece i unučića i velike obitelji koju sam željela imati sa ljubavi svog života. To želim toliko snažno da doslovno boli.

To je caka sa životom: njegova krhkost i nepredvidivost znače da je svaki novi dan dar, a ne nešto što se podrazumijeva. Danas imam 27 godina. Ne želim umrijeti. Volim svoj život i sretna sam zahvaljujući svojim voljenima. Ali, o mom odlasku ne odlučujem ja.

Facebook

Voljela bih poručiti ljudima da ne brinu oko malih, beznačajnih, svakodnevnih sitnica. Na kraju svi dijelimo istu sudbinu, pa iskoristite vrijeme koje imate da se osjećate moćno i veliko, i ne dozvoljavajte glupostima da vam pokvare dan.

Svaki put kad počnete kukati oko neke gluposti, pomislite na nekog sa stvarno velikim problemima. Budite zahvalni na svojim sitnim poteškoćama i nadiđite ih. U redu je pomisliti da je nešto naporno i teško, ali nemojte kukati oko toga i stvarati dramu, niti kvariti drugima raspoloženje.

Kada to riješite, izađite van i duboko udahnite. Pogledajte kako je nebo plavo, a trava zelena. Sve je lijepo. Pomislite koliko ste samo sretni što možete disati i sve to vidjeti.

Facebook

Možda ste danas vozili kroz nesnosnu gužvu, nenaspavani ste, frizerka vam je upropastila kosu, grudi su vam male, a celulit nikako da nestane, kao i onaj višak kilograma s kojim se borite. Pustite sve to. Vjerujte mi, ništa od ovoga neće vam biti na kraj pameti kada dođe vaše vrijeme za odlazak. Sve to je toliko nevažno kada se osvrnete i sagledate u cijelosti svoj život.

Promatram svoje tijelo kako mi pred očima propada i nestaje i sve što želim je više rođendana i Božića sa porodicom, ili samo još jedan dan sa mojim dečkom i psom. Samo još jedan.

Život nije zamišljen tako da ga se živi preko ekrana, niti je smisao u snimanju savršene fotke…uživajte u prokletom trenutku, ljudi!

Slušajte glazbu, mazite psa, pričajte s prijateljima, ostavite taj telefon. Putujte ako vam se putuje, ako ne, uživajte kod kuće. Trošite novac na iskustva, ne na stvari. Pojedite tu tortu, bez krivice. Recite ne stvarima koje ne želite. Ne dozvolite da vas drugi natjeraju da radite stvari koje ne želite. 

Facebook

I još jedna stvar - redovno darujte krv. Vi ćete se osjećati bolje i spasit ćete mnoge živote, jer jedna donacija može spasiti čak tri čovjeka. Donacije krvi su meni pomogle da preživim još jednu godinu na Zemlji, sa mojim voljenima. To je godina kada sam se sjajno provela“, napisala je Holly Butcher u pismu koje je objavio Daily Mail.

pismo

Holly Butcher

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter