100posto iskreno

'Prešla sam tridesetu i još uvijek sam djevica. Muškarci me ne zanimaju i gadi mi se pomisao na penis koji prodire u mene, a moju konzervativnu obitelj zanima samo kada ću se udati i dobiti djecu'


Mia Mitrović
18.09.2019.19:45
'Prešla sam tridesetu i još uvijek sam djevica. Muškarci me ne zanimaju i gadi mi se pomisao na penis koji prodire u mene, a moju konzervativnu obitelj zanima samo kada ću se udati i dobiti djecu'
Profimedia

sažeto

Porazgovarali smo s 31-godišnjom Zadrankom koja nikada nije spavala s muškarcem (niti to namjerava)


Mia Mitrović
18.09.2019.19:45

„Oduvijek sam znala da sam drugačija. To nije bila moja odluka. Od ranog djetinjstva jednostavno se nisam uklapala u okolinu“, počinje svoju priču 31-godišnja Zadranka Matea (identitet naše sugovornice je promijenjen, a podaci poznati redakciji).

Usprkos tome što je prešla tridesetu Matea nam priznaje ono što u krugu njenih bliskih prijatelja nije tajna – da nikada nije spavala s muškarcem, niti to namjerava. Tijekom života imala je nekoliko pokušaja da izgubi nevinost i pronađe partnera kako bi ju prijatelji i prestali zafrkavati te da joj obitelj prestane dosađivati konstantnim zapitkivanjem o udaji. Svi su završili neslavno, a prešavši tridesetu, sasvim je odustala od bilo kakve fizičke i emocionalne interakcije s muškarcima.

Matea se rodila kao najmlađa kći i tatina miljenica u velikoj, no skromnoj obitelji koja živi u jednom zadarskom predgrađu. Majka joj je Hercegovka, a otac hrvatski branitelj porijeklom iz zadarskog zaleđa. Mateina obitelj je vrlo pobožna i konzervativna.

Iz pobožne obitelji 

Njena dva starija brata i sestra odavno su se poženili i dobili djecu te imaju uspješne karijere. Najstariji brat član je jedne hrvatske konzervativne stranke i radi u državnoj službu, drugi je pomorac, a sestra je medicinska sestra.

„Jedina sam crna ovca u našoj obitelji. Svaka obitelj ju ima, zar ne? Za razliku od mojih, nikad nisam sam voljela ići u crkvu, a cijela ta priča s bezgrešnim začećem i sinom kojeg otac razapinje na križ mi je oduvijek bila sumnjiva. Zbog toga sam roditeljima postavljala vrlo neugodna pitanja vjerske tematike.

Tom Dubravec / CROPIX

Moju je majku to zabrinjavalo pa me vodila na hodočašća u Međugorje i Mariju Bistricu kako bi me Gospa urazumila. Posjećivale smo i razne karizmatike što je samo pogoršalo stvar. Suočena s vjerskim ludilom te vrste postala sam zakleti ateist, no majku sam nekako uspjela uvjeriti da sam se prosvijetlila i od 'zabludjele ovce' postala dobra vjernica pa je bila zadovoljna“, prisjeća se djetinjstva Matea.

Da ju suprotni spol uopće ne zanima otkrila je rano, u nižim razredima srednje škole.

„Tih su godina sve moje prijateljice vodile dosadne razgovore o dečkima i svojim prvim seksualnim iskustvima. Mene je zanimala jedino umjetnost. Manijakalno sam čitala, slušala Pink Floyd i Doorse, slikala, crtala... Razgovori o seksu bili su mi dosadni, odbojni i nezanimljivi“, otkriva nam Matea koja se prvi puta zaljubila u drugom srednje, baš u vrijeme kada su u gimnaziji obrađivali predrenesansu.

„Sve je bilo kao u nekom Petrarkinom sonetu. Ugledala sam ju na Kalelargi i zaljubila se na prvi pogled. Imala je dugu, plavu kosu, plave oči i graciozne kretnje božice. Slijedila sam ju neprimjetno do kuće. Nisam imala hrabrosti da joj priđem pa sam joj pisala poetična ljubavna pisma koja bih joj ubacivala u poštanski sandučić. Mislim da nikada nije saznala tko joj piše, niti da joj piše da žena, a ne muškarac“, smije se Matea prisjećajući vremena kada je otkrila da ju privlače žene.

Dječački šarm

U užitke žensko-ženske ljubavi inicirala ju je već idućeg ljeta na Boriku jedna pripita njemačka turistica. I danas joj je, kaže, zahvalna na tome jer je tada shvatila da nije sama na svijetu i da mnogo žena dijeli njenu strast.

iStock

„Nepopravljivi sam romantik, a nekako uvijek imam peh da mi se svide straight žene koje me neko vrijeme koriste kao igračku za eksperimentiranje sa svojom biseksualnošću. Kada se zasite, pronađu si momka o kojem mi zaneseno pričaju dok ja potiho patim“, povjerava nam Matea koju su brojne ljubavnice ostavile slomljena srca, no s većinom njih danas je dobra prijateljica.

„Moj dječački šarm bio je privlačan i muškarcima. Mnogi su me pokušali osvojiti. Na faksu sam imala period kada sam pokušavala biti 'normalna' pa sam izlazila na straight spojeve. S nekima od njih otišla sam i dalje od poljupca, ali sve bi uvijek ostalo na dodirivanju. Sama pomisao na penis koji prodire u mene mi je gadljiva i odbojna“, iskrena je Matea.

„Na tim sam spojevima shvatila da mi je i poljubac s muškarcem odvratan. Njihova lica su bradata pa su poljupci grubi i nekako šporki. Za razliku od muških, ženske su usne s nježne, podatne, mirisne i sočne, poput kakva rajskog voća“, zaneseno nam priča Matea koja je na završnim godinama fakulteta ušla u vezu s muškarcem kojeg joj je namjestila rodbina.

Prvi i jedini koji mi se svidio 

„Nakon što sam navršila 25. baka, tetke, sestrične iz oba koljena, majka i sestra na svakom su me obiteljskom druženju počele zapitkivati kad ću se udati, kad ću imati djecu i što čekam. Znate kako to već ide u velikim dalmatinskim obiteljima. Kako sam na to pitanje uvijek imala neodređen odgovor, one su to shvatile kao znak da sam sramežljiva u kontaktu s drugim spolom pa su mi odlučile 'pomoći', a zapravo su me uvalile u tešku pi*daruju koja je potrajala narednih godinu dana“, prisjeća se.

„S Josipom su me tetka i sestra upoznale na rodičinoj svadbi. Nije bio loš. Zbilja su se potrudile da mi pronađu nekoga tko mi karakterno odgovara. Bio je tipičan Dalmatinac, ali duša mu je bila boemska kao i moja što me privuklo. Radio je na koči, a u slobodno vrijeme izrađivao skulpture od drveta.

Cropix

Jednako smo se dosađivali u kičeraju svadbene sale i tisuću puta preslušanim pjesmama koje je izvodio već pripiti bend pa smo izašli kako bismo zapalili joint. To je završilo tako da smo do dugo u noć pričali o Platonovoj Akademiji i čudima Atene, Rodinovom Poljupcu, Zlatnom rezu i nadrealizmu. Josip je zapravo bio prvi i jedini momak koji mi se zbilja svidio, a i obitelj je bila sretna“, prepričava nam svoj pokušaj heteroseksualne veze Matea. Idila nije potrajala dugo.

„Kako je vrijeme prolazilo, shvatila sam da Josip ima gadne probleme s alkoholom i drogom. Nisam ni ja svetica, volim bevandu i marihuanu, ali on je cugao od jutra do mraka. Vikendom smo skupa išli na partije, vukli speed i gutali ecstasyje. Nedjeljom bi se Josip od partijanja skidao Normabelima, a katkad i oksijima i suboteksima. U ponedjeljak bi na poslu počinjao piti već ujutro i tako u krug“, govori nam Matea te dodaje kako je s vremenom Josip postajao sve agresivniji.

Pobjegla sam glavom bez obzira 

„Želio je seks, ali ja nisam bila spremna na to. U početku je bio nježan i imao razumijevanja, no s vremenom je postao sve nasrtljiviji. Jednu nedjelju kada smo prilično drogirani ležali u krevetu nakon povratka s aftera, bio je posebno uporan u nakani da se konačno poseksamo.

iStock

Pokušala sam ga odgurnuti, no to ga je čini mi se samo još više napalilo. Ustala sam iz kreveta i glasno ga opsovala, na što je i on ustao i opalio mi šamarčinu od koje mi je zvonilo u glavi još satima. Srećom, nakon toga je stao i pokušao se ispričati, a ja sam pobjegla glavom bez obzira“, priča nam Matea kako je umalo nasilno izgubila djevičanstvo. Nakon toga preselila je u Zagreb jer je znala da ju Josip neće slijediti na kontinent.

„Period u Zagrebu mi je bio super. Našla sam posao konobarice u jednom kafiću na Trešnjevci i tulumarila do daske. Zagreb ima živahnu lezbijsku scenu pa mi ljubavnica nije nedostajalo, a i konačno sam bila daleko od obitelji i među onima koji me razumiju. U Zagrebu živi i rade puno mojih prijateljica i bivših ljubavnica s kojima sam ostala u dobrim odnosima."

Na orgiji me zanimala samo ona 

"Većina njih se poudavala i ima djecu. Usprkos tome što znaju da me ne zanima suprotni spol, često su me znale zadirkivati zbog mog djevičanstva što mi uopće nije bilo ugodno“, pripovijeda Matea. Jedna od njih, njena tiha patnja iz davnih dana, bila je posebno uporna u svojem nastojanju da proba hetero seks.

iStock

„Imala je nimfomanske sklonosti i htjela je da probam seks s muškarcem pod svaku cijenu pa me jednom čak odvela i na orgiju. Tamo mi je pokušala smjestiti obdarenog tipa koji joj je u to vrijeme bio ljubavnik. Međutim, na toj me orgiji zanimala samo ona pa sam iskoristila priliku da se konačno poseksamo. Bilo je uzbudljivo, ali nije joj pošlo za rukom da prestanem biti djevica. Kasnije mi je rekla da sam joj pružila najbolji kunilingus u životu“, smije se Matea koja trenutno razmišlja o napuštanju Hrvatske.

„Što sam starija, mojoj obitelji sve je jasnije da nikada neću imati muža i djecu. Usprkos tome ne odustaju od zapitkivanja i forsiranja. Sredina u kojoj živim počela me gušiti. U Zadru svako zna svakoga pa je pitanje vremena kada će netko mojima šapnuti pravu istinu o meni. To bi ih slomilo. Novac zarađujem na sezoni, a zime su ovdje duge, teške i dosadne. Zbog toga pregledavam poslove u Irskoj pa kad nešto nađem, idem ća odavde. Lovu za kartu već sam uštedjela.“

diskriminacija

LGBT

nevinost

djevičanstvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter