Iskustva horor prekida

Pratila sam ga autom do ljubavnice i čekala ispred zgrade dok su se seksali. Nisam ga pustila u kuću i idući dan sam otišla, ali to nije bio kraj


Robin Mikulić
30.11.2018.14:00
Pratila sam ga autom do ljubavnice i čekala ispred zgrade dok su se seksali. Nisam ga pustila u kuću i idući dan sam otišla, ali to nije bio kraj
iStock

sažeto

Skupili smo nekoliko gadnih iskustava prekida. Ima svačega


Robin Mikulić
30.11.2018.14:00

Prekidi se često romantiziraju. Ljubavne peripetije nalaze se u većini fokusa svega što od pamtivijeka čitamo, gledamo pa čak i slušamo. Poezija bez ljubavnih jada? Romantične komedije bez gadova koji ostavljaju ljupke paćenice kao na traci? 50 nijansi sive? Dobra, znam.

Priče koje slijede mogle bi biti bilo čije. Prekidi su relativno univerzalna stvar, a svejedno dolaze u toliko varijacija na temu! Prikupili smo nekoliko gadnih priča o ljubavnim brodolomima. Stavite Adele, ili nekoga drugoga tko se već masno obogatio na svojim ili tuđim ljubavnim jadima i bacite se na čitanje. Jer mi ljudi, ako smo išta, onda smo sadisti.

Karla, 34

S dečkom sam provela oko tri godine. Činilo se idilično. Upoznali smo se preko interneta, oboje smo tad bili u toj nekoj fazi kad nismo planirali ništa ozbiljno. Sudbina je očito htjela drugačije. Zaljubili smo se gotovo na prvu.

iStock

On nije bio iz Zagreba pa je na početku sve to skupa bilo malo kaotično, kao veza na daljinu. Nakon par mjeseci takvog života zaključili smo da bi možda najbolje bilo da se ipak skrasimo negdje zajedno. Odlučili smo se za Zagreb, ja sam tu imala posao, on je bio nezaposlen i mislio je da će mu se u metropoli ponuditi više poslovnih prilika.

Izdržao je točno mjesec dana. Ništa mu tu nije odgovaralo, a ja, zaljubljena glupača, nisam vidjela dalje od njegovog nosa. Prestala sam se družiti sa svojim prijateljima, nitko mu se nije sviđao. Mislila sam da ćemo si biti dovoljni.

Onda je odlučio da se selimo u Rijeku. Tamo će lakše, ne može on progutati sivilo Zagreba. Tu su problemi već krenuli. Ja sam dala otkaz i našla posao tamo. Praktički sam nas financirala. Radila sam k'o konj, a on laganini. Naravno da sam bila frustrirana.

Kasnije smo se opet selili, niz obalu. Opet novi posao. Sad ga je navodno imao i on. Kao, okej. Dignemo kredit, potrpamo se poput cigana u auto i krenemo.

Bilo je ljeto. Taman sam kratko bila otišla doma, u posjet roditeljima. Bilo mi je malo čudno što ne želi sa mnom, ali nisam tome pridavala osobito pažnje. Rekao mi je da ne može dobiti godišnji i ja sam to popušila.

Drugi dan me nazvao. Rekao je da ne može više, da me ne voli. Nakon tri godine i svega što smo prošli on sa mnom prekida peko je*enog telefona! On više ne može.

Tjedan dana sam cmoljila, a onda sam pregrizla govno i otišla do njega. Odlučila sam da neću otići dok mi ne prizna zašto me ostavio. Provela sam tamo tjedan dana, najgorih tjedan dana u svom životu. Ispalo je da je našao drugu samo mi to nije imao muda reći, kreten. Kad mi je to rekao, uzeo je stvari i rekao da se seli do svoje nove drage. Kao da mu je odlanulo, a meni se slomio svijet. Godinama sam se oporavljala od tog prekida.

Siniša, 28

Prije nego sam upoznao nju bio sam totalni ženskaroš. Umakao sam gdje sam stigao i nisam to skrivao. Mislio sam da ću tako i s njom, ali sam se gadno prevario.

Bila je luda i divlja, a ja sam pao kao balvan.

Sve je išlo dobro godinama. Ja sam se smirio, nisam ni vidio nikoga osim nje. Baš sam, ono, bio zateleban. Meni je to bilo to. U jednom smo trenutku čak unajmili zajednički stan. Onda je poslom na par mjeseci otišla iz zemlje. Čitavo smo se vrijeme čuli, sve se činilo normalno.

istock

Vratila se kući. Nije mi vrag dao mira i pogledao sam u njezin otvoren telefon. Ispalo je da joj nedostaje ljubavnik.

Tri sam dana šutio i čekao da mi sama prizna, vidio sam da joj je teško, ali moram priznati da sam u tome uživao barem onoliko koliko mi se gadila. Čak sam je natjerao da ode sa mnom kod mojih na obiteljski ručak. Meškoljila se kao da ima petardu u guzi.

Nakon toga sam joj rekao da znam. Isti dan je spakirala kofere i otišla. Ja sam joj pomogao da se iseli, a nakon nje sam se vratio starim praksama. Ljubav se ne isplati.

Ivana, 38

Moj partner i ja zajedno smo od moje 16 godine. Većinu sam života provela s njim. Nismo imali djece. Htjeli smo, ali nekako je raspored bio prepun. A i kad bi se baš otvorila neka rupa za trudnoću - postali smo ozbiljni ljudi, financijski se osigurali, digli kredu, kupili kuću, kako ta građanska noćna mora već ide, nikako nisam mogla zatrudnjeti. Ne znamo tko je kriv, ali ja sam oduvijek imala osjećaj da on krivi mene.

Godinama se pričalo da me vara. Ja to nisam mogla vjerovati. Nisam htjela, točnije. Da je to točno, raspao bi se moj čitav život. Nisam to mogla prihvatiti.

Ali, kad je to moje prekrivanje glave ušima već postalo toliko smiješno da sam se i ja morala trznuti, odlučila sam provjeriti ima li iza tog dima i kakve vatre. Pronašla sam poruke u njegovom telefonu. Trajalo je mjesecima, a sigurna sam da mu to nije bila ni prva. Tad samo to, naravno, još uvijek negirala. Kao, ma umislila sam si to. Zašto sam uopće išla gurati nos gdje mu nije mjesto?

istock

Prošlo je nekoliko dana. Ničim izazvana sjela sam jedan dan u auto i pratila ga kad izašao iz kuće. Ne sjećam se više što mi je rekao kamo ide, ali sam znala da laže. Nisam više mogla.

Stvarno je otišao do ljubavnice. Prvo su se našli u bircu, ljubili su se i držali za ruke. Mi tako zaljubljeni nismo već godinama. Ne sjećam se kad je mene zadnji put negdje odveo.

Bila sam bijesna. Ali umjesto da napravim scenu, ja sam sjedila u svom autu, gledala ih i ridala kao kišna godina.

Nije mi čak ni to bilo dosta. Kad su izašli iz birca i sjeli u auto, pratila sam ih. Ispostavilo se da idu do nje. Sjedila sam u autu čitavo vrijeme. Ispred njezine zgrade dok se ona seksala s čovjekom s kojim sam ja provela 22 godine.

Te sam večeri ostavila ključ u bravi. Nisam se javljala na telefon, niti sam reagirala na zvonjavu. Ostavila sam ga spavati u autu, kao psa.

Kad sam se ujutro smirila, pustila sam ga u kuću. Skuhala sam nam kavu, posjela sam ga za stol. Rekla sam mu da sam ga pratila. Priznala sam mu da sam mu provalila u telefon. Krenuo je plakati i ispričavati se. Govorio je da me voli, da mu je žao. Da to ništa ne znači.

Usred razgovora uzela sam spakiranu torbu i otišla kod staraca. Nisam više mogla.

Kad je prošlo par dana, ponovno smo razgovarali. Pomirili smo se. Znam da ljudi misle da sam glupa, ali ja sam mu ostavila svoju mladost. Plaćat će za nju do svoje starosti i on to zna. Svejedno je pristao. Odsad uzde držim ja i zna da ću otići pogleda li samo u krivom smjeru.

Anka, 33

Došla sam u Zagreb na fakultet iz manjeg mjesta. Njega sam upoznala s 22 kad sam već bila pri kraju studiranja. Godinama sam živjela s cimericama, a on je dečko iz dobrostojeće obitelji i starci su mu kupili stan. Brzo je predložio da se uselim k njemu. Bili smo odličan par, imali hrpu zajedničkih interesa, lijepo smo živjeli.

Dobili smo dijete tek nakon šest zajedničkih godina. On nije neki najodgovorniji tip, ali je volio našeg sina i bio nježan prema njemu. Kad je maleni napunio godinu dana predložio mi je da se oženimo. Bila sam presretna.

Imali smo veliko svadbu. Već je tijekom priprema bio čudan, ali pripisivala sam to uzbuđenju.

Dva tjedna nakon našeg vjenčanja rekao mi je da se zaljubio!!!!! Skoro sam se onesvijestila.

Rekao je da ga ona više razumije i da je puno ležernija od mene.

Što je najgore poznavala sam ju.

Plakala sam danima, bilo mi je neugodno čak i mami reći što se desilo. Kad smo se razišli svi su brujali o nama. Osjećala sam se kao govno. No, sd nakon godinu dana shvaćam da je on ispao govno. Najveće.

prekid

afera

prijevara

varanje

ljubavni brodolom

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter