VIDEO: Pijane ptice okupirale grad

Potpuno dezorjentirane zaletavaju se u prozore, padaju s drveća i stradavaju pod kotačima automobila...


100posto
05.10.2018.12:00
Potpuno dezorjentirane zaletavaju se u prozore, padaju s drveća i stradavaju pod kotačima automobila...
Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Do neobične pojave došlo je zato jer je bobičasto voće fermentiralo prije nego je uobičajeno pa se ptice koje ga jedu doslovce napiju


100posto
05.10.2018.12:00

"Policija je primila nekoliko dojava o pticama za koje se čini da su pod gasom. Često se zalijeću u prozore, automobile i općenito djeluju zbunjeno", napisao je Ty Techar, ravnatelj policije u gradu Gilbertu u Minnesoti. 

Tamošnji stanovnici, naime, danima muku muče s pernatim životinjama koje su pod utjecajem alkohola i vrlo dezorijentirane, zbog čega brojne stradavaju. Pod utjecajem alkohola lete niže nego što je to uobičajeno, a manje paze i na vozila, prozore te ostale prepreke na putu. 

Stanovnica Gilberta na trijemu je nedavno našla tri mrtve ptice dok druga tvrdi da je samo ovoga tjedna autom slučajno udarila sedam ptica.

Do ove neobične pojave došlo je zbog ranog mraza zbog čega je bobičasto voće fermentiralo prije nego je uobičajeno pa se ptice koje ga jedu doslovce napiju, piše Washington Post.

U policijskom priopćenju, između ostalog, piše da mole da im se javi u stanicu u slučaju da vide 'Angry birds koje se nekontrolirano smiju i hihoću te djeluju sretno' ili 'Tweetyja koji se misli da je puno veći nego što je i sukobljava se s mačkama'.

"Brojne ptice još nisu krenule put juga, a one mlađe puno teže podnose alkohol i brže se napiju", dodao je Techar.

Pijane ptice postaju nespretne i neoprezne, a često i padaju s drveća.

Znanstvenici kažu da se ptice uistinu mogu napiti što ih dovodi u veliku opasnost. U najvećoj opasnosti su crvendaći, kugare i drozdovi koji jedu više bobica nego druge ptičje vrste. 

Nadležne službe odlučile su da neće poduzimati nikakve posebne akcije jer bi se ptice uskoro trebale otrijezniti. 

SAD

alkohol

ptice

Gilbert

newsletter

Prijavite se na Newsletter