foto: jedna fotografija sve je promijenila

Postala je svjetski poznata kad je imala samo dvije godine, sada ima četiri i objavila je knjigu, za sve je kriva bivša prva dama, ali tko je ustvari ova djevojčica?


100posto
18.10.2019.10:40
Postala je svjetski poznata kad je imala samo dvije godine, sada ima četiri i objavila je knjigu, za sve je kriva bivša prva dama, ali tko je ustvari ova djevojčica?
Reuters

sažeto

Četverogodišnjakinja svoje intervjue za medije organizira u skladu sa svojim rasporedom spavanja


100posto
18.10.2019.10:40

Parker Curry imala je samo dvije godine kada je njezina fotografija iz Nacionalne galerije portreta u Washingtonu postala viralna. Od tada je prošlo dvije godine, ona danas ima četiri godine i objavila je knjigu. Cijela priča oko Parker započela je kada je djevojčica s divljenjem promatrala portret Michell Obame, autorice Ejmi Šerald, nepoznata osoba ju je fotografirala i fotografija je osvojila medije. Nakon toga Parker se pojavila u emisiji Ellen DeGeneres, da bi ubrzo upoznala i bivšu prvu damu Amerike.

Parker je sada objavila ilustriranu dječju knjigu “Parker Looks Up”, koju je napisala uz pomoć majke, koja vodi blog o roditeljstvu. No, Parker je otkrila da ju je Obama izuzetno inspirirala. 

Intervjue usklađuje s rasporedom spavanja

"Sada je došlo vrijeme da ja inspiriram svijet", poručila je Parker, dodavši da će se za Noć vještica prerušiti u navijačicu. A četverogodišnjakinja svoje intervjue za medije organizira u skladu sa svojim rasporedom spavanja. 

A da je ipak riječ samo o djevojčici govori podatak da je na intervju s Washingtonom Postom pristala u zamjenu za kroasan. 

Parker je u svojoj knjizi objasnila sve o trenutku kad je fotografirana u galeriji kako gleda u portret Obame. Tog dana, u ožujku 2018.godine, padala je kiša, a Parker je otišla sa sata plesa kako bi obišla muzej, sa svojom mlađom sestrom Avom. 

Kada sam je ugledala bila sam očarana

"Jednom kad su ušle unutra prijateljice su požurile kroz dugi hodnik, gledajući sve slike oko sebe",  piše u knjizi. Pronašle su i igraonicu, a uskoro je došlo vrijeme povratka kući. Dok su izlazile, djevojčice su ugledale sliku plesačica u baletanskim suknjicama. Potrčale su da ih bolje pogledaju, a onda je Parker ugledala Obamu.

" Ukipila sam se na mjestu, jednostavno sam bila očarana", progovara o tom trenutku.

Nakon što je njezina fotografija postala hit na internetu djevojčica je dobila menadžera i književnog agenta. Njena prva knjiga je otisnuta u više od 70.000 primjeraka. Kako je ipak riječ o četverogodišnjakinji otkrila je kako tek uči čitati, ali uživa u tome. Na kraju intervjua otkrila je kako je prethodne noći sanjala kako je na portretu Obame. 

knjiga

portret

Obama

parker curry

newsletter

Prijavite se na Newsletter