Malena tuguje za svojim Klepom

'Poginuo joj je čovjek, ona sama ne valja, djece nije bilo... Teško je, ali već ima udvarače. Dvojica je stalno gledaju'


Lada Novak Starčević
27.08.2019.14:00
'Poginuo joj je čovjek, ona sama ne valja, djece nije bilo... Teško je, ali već ima udvarače. Dvojica je stalno gledaju'
Danijel Soldo / CROPIX

sažeto

Stjepan Vokić koji 27 godina brine o Malenoj kaže da je Klepetan imao dostojanstven ispraćaj


Lada Novak Starčević
27.08.2019.14:00

Prekrasna ljubavna priča Klepetana i Malene ovog je ljeta imala svoj tužan završetak, a naša najpoznatija roda kraj ljeta dočekuje sama.

Iako se rodan Klepetan svojoj družici u Brodskom Varošu vratio 18. ožujka, čak i ranije nego uobičajeno, brzo su stigle loše vijesti.

U gnijezdu na dvorišnoj zgradi škole nije bila uobičajena idila kao proteklih 16 godina. Mladih ptića ove godine nije bilo. Bilo je hladno pa su se jaja smrzla. Ostala su dva, a jedno je ispalo mućak.

Umirovljeni domari škole Stjepan Vokić, koji već gotovo tri desetljeća brine o Malenoj, objasnio je da je njegov Klepo, kako ga je odmilja zvao, došao star i jako bolestan.

100POSTO KOMENTAR Da su Klepetan i Malena ljudi, ne bi bili ljubavna priča, nego drama sa stravičnim završetkom

Rodan je sredinom travnja otišao od Malene i netragom nestao. Vokić kaže da je imao dostojanstven ispraćaj.

Danijel Soldo/CROPIX

"Četvero njih je došlo kod matere na dasku i tri-četiri sata su tužno klepetali. Tada sam znao da je Klepo otišao da umre. Znate kako kažu da ptice umiru pjevajući", ispričao je Vokić.

Obilazio je okolicu i tražio ga, ali uzalud. Siguran je da je uginuo.

To je zakon prirode. On je svoje obavio. Bio je već jako umoran lani kad je trebao ići na jug. Činilo mi se kao da ne želi. Otkad je otišao, Malena je danima gladovala od tuge.

"Malena je othranila 66 malih, dosta je to za jednu majku. Jako sam vezan za nju. Ne idem ni na more, niti s prijateljima nikuda, uvijek samo brinem oko nje. Pokušavam naći ribu da ju prehranim, ali jako je teško jer je sve devastirano", rekao je Stjepan, koji nakon 27 godina dobro zna koliko truda i rada iziskuje briga oko Malene.

Danijel Soldo / CROPIX

Kako bi je barem malo razveselio, nakon 15 godina Brodportalu je najavio obnovu gnijezda i postolja. Život ide dalje.

Sumnjam da će primiti partnera na proljeće. Ne znam, vidjet ćemo... Sada je jako u tome, poginuo joj je čovjek, ona sama ne valja, djece nije bilo...

Malena unatoč svemu ima udvarače. "Priroda je to sve regulirala. Sinoć su dvojica tu bila stalno, gledaju. Jedan bi bio došao, ali ona ga je odmah potjerala", kaže Vokić.

Stručnjaci pretpostavljaju da će Malena nakon razdoblja tugovanja koje kod roda traje godinu dana, naći novog partnera i opet biti sretna. I mi joj to želimo.

ljubavna priča

Klepetan

rode

Malena

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter