Provjerile generacije žena

Perite zube pepelom, a na lice stavite puževe, pet prastarih recepata za vječnu ljepotu


100posto
06.10.2018.09:00
Perite zube pepelom, a na lice stavite puževe, pet prastarih recepata za vječnu ljepotu
Profimedia

sažeto

Neki recepti koriste se još od drevnog Egipta i Grčke


100posto
06.10.2018.09:00

Tisuće generacija žena koristile su ove 'uradi sam' recepte kako bi održale ljepotu. Davno prije kozmetičke i farmaceutske industrije ljudi su se snalazili s onim što imaju oko sebe. Neke od njih možete isprobati ovog trena, ako doma imate glavicu kupusa ili jaje. Za neke se treba malo više pripremiti, ali na kraju priče ništa vas ne košta i nemate što izgubiti. Možda ste za neki od ovih tretmana već čuli od svojih majki ili baka

1. Kupus na prsima

Kupus se stoljećima koristi za majke dojilje. List te zeljanice stavlja se direktno na dojku, kako bi njegova umirujuća svojstva mogla djelovati. Njegova svojstva protiv boli i upala od kupusa rade dobru alternativu konvencionalnoj medicini.

2. Maska od bjelanjaka

Još od davnog doba, oko 600. godine otkrivena je neobična tajna vječne ljepote. Maska za lice napravljena od bjelanjaka, kokošjeg jaja. Bjelanjci zategnu lice i vrat i hidratiziraju kožu.

3. Pranje zubi pepelom

Ovaj recept postojao je još u starom Egiptu: smjesa za pranje zubi radila se od pepela i spaljenih ljusaka jajeta. Rimljani su obožavali ovu zubnu pastu, a u nju su dodali još nekoliko sastojaka smrvljene kosti i školjke kamenica. Smjesa nevjerojatno čisti zube i izbjeljuje ih.

4. Fermentirana voda od riže

Žene iz drevne Kine, pogotovo Yao žene koje žive u regiji Guangxi već stotinama godina ne bacaju vodu u kojoj kuhaju rižu. Zahvaljujući toj vodi, njihove su kose duge, bujne i crne čak i u starosti. Peru kosu u vodi kojoj se kuhala riža (a koriste ju i za umivanje), trik ne može biti jednostavniji.

5. Maska za lice od puževa

Još u staroj Grčkoj puževi (obično pronađeni izvana) korišteni su za njegovanje lica. Puževa sluz je prirodno hranjiva i dobra za tretiranje upala i opeklina. Ova metoda je iznova otkrivena i puževi se ponovno koriste za izradu maski za lice.

ljepota

izgled

mladost

recepti

newsletter

Prijavite se na Newsletter