Foto: Kad djedice polude

'Ovo je poput velike obitelji, ali one s kojom se slažete', u tijeku je Svjetski kongres Djedova Božićnjaka u Danskoj


100posto
25.07.2018.13:00
'Ovo je poput velike obitelji, ali one s kojom se slažete', u tijeku je Svjetski kongres Djedova Božićnjaka u Danskoj
Reuters

sažeto

Više od 150 Djedova Božićnjaka iz cijelog Svijeta okupilo se u Kopenhagenu


100posto
25.07.2018.13:00

Sredina ljeta, toplotni val hara Europom, čak i njenim sjeverom, no to nije spriječilo više od 150 Djedica Božićnjaka da se okupe na svom godišnjem kongresu u Danskoj.

Ovo je 61. takvo okupljanje i odvija se u Kopenhagenu, javlja Reuters. Ljeto je uistinu logičan izbor termina održavanja ovog kongresa, jer svi oni imaju previše posla što se Božić više bliži.

Na crveno bijeli skup došle su djedice iz cijelog svjeta, a neki su potegli iz Japana ili Sjedinjenih Država kako bi se tri dana međusobno družili i razmjenjivali iskustva. Santa Claus Congress veselje je za sudionike, ali i za promatrače. Debeljuškasti i bradati delegati uz zabavljanje prolaznika ponosno su isticali i zastave iz svojih originalnih zemalja.

Reuters

Djedice u gustom rasporedu imaju i paradu, koju su većina njih iskoristili kako bi se slikali s kipom Male Sirene i sudjelovali su u Svjetskom prvenstvu Djedice savladavaju prepreke. Djedice su se uspjeli i okupati u hladnom moru.

"Inače mi Božićnjaci radimo sami. No, ovo je poput velike obitelji, ali obitelji s kojom se slažete", kazao je Djedica Ian Tom (67) iz Škotske kojem je ovo šesti kongres na koji je došao.

A da se na ovo mjesto, jedom kad dođu, vole vraćati potvrdio je i američki Djedica Douglas (60) iz Washington D.C.-ja, ovo mu je 12. put da je na kongresu i svake godine se opet vraća.

Reuters

"Zanimljivo je kad sretnete druge, njihove kulture počinju prelaziti na vas, a vaše na njih. Na primjer, mnogo odijela djedova sada nisu tradicionalni sivi originalni, danski. Više su amerikanizirani, što je u neku ruku šteta", kazao je Douglas, i sam Amerikanac.

Program završava danas, u srijedu, velikom gala večerom, a Djedicama je napomenuto da ne zaborave 'civilnu odjeću'. 

Sve fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji.

Reuters

Reuters

Reuters

božić

zabava

Danska

Kongres

Djed Božićnjak

newsletter

Prijavite se na Newsletter