Bizarna terapija

Ovisnost djece o mobitelima prevšila svaku mjeru pa je ovaj grad pronašao neobičnu metodu da ju suzbije


100posto
22.11.2019.14:00
Ovisnost djece o mobitelima prevšila svaku mjeru pa je ovaj grad pronašao neobičnu metodu da ju suzbije
Profimedia

sažeto

U javanskom gradu Badnungu djeca su dobila piliće i sjemenke čilija jer se vlasti nadaju da će im pomoći suzbiti ovisnost o mobitelima


100posto
22.11.2019.14:00

Lokalne vlasti u Indonezijskom gradu Bandungu na zapadu otoka Jave misle da priroda može pomoći djeci da se riješe ovisnosti o internetu i pametnim telefonima. Zbog toga sui lansirali program kojim klince pokušavaju odvojiti od pametnih telefona tako što im poklanjaju kokoši i sjemenke chilija kako bi se umjesto da tipkaju, posvetili sađenju biljaka i brizi za novog pernatog ljubimca.

Više od svjetskog prosjeka

Za potrebe projekta u Bandungu, gradu 150 kilometara udaljenog od indonezijske prijestolnice Džakarte, u deset je osnovnih škola podijeljeno 2.000 kokoši i 1.500 sjemenki chilija.

Gradonačelnik Oded M. Danial vodio je simboličnu ceremoniju dodjele kokošaka i sjemenki. rekao je da se nada kako će ovaj potez smanjiti ovisnost o elektronici kod djece, no dodaje da je potrebno vrijeme kako bi prosvjetari proučili učinke projekta.

Prosječni korisnik interneta u Indoneziji online provede oko osam sati i 36 minuta što je čak dva sata više od svjetskog prosjeka prema podacima iz Global Digital Reporta 2019.

Kokošizacija 

Dio roditelja podržava projekt 'kokošizacije', kako je lokalno stanovništvo prozvalo program.

"Dobro je što se na ovaj način pokušava potaknuti disciplina među djecom. briga o biljkama i životinjama puno je važnija zadaća od igranja na internetu", rekla je Elis Puri, jedna od majki čija su djeca dobila kokoši i sjemenke na brigu.

Profimedia

Djeca imaju različite planove sa svojim novim ljubimcima. Jedna djevojčica u petom razredu kazala je kako namjerava svoju kokoš pariti s pijetlom i pokrenuti biznis uzgoja kokoši. jedan učenik sedmog razreda svoju će kokoš pak hraniti sve dok ne bude dovoljno tusta da od nje pripremi večeru.

ovisnost o mobitelu

kokoši

newsletter

Prijavite se na Newsletter