OKRUTNI ZLOČIN NAD 12-GODIŠNJAKINJOM

Otac je slučajno pročitao poruku u kćerkinom mobitelu i saznao da su je poznanici silovali te je zlostavljaju i ucjenjuju


Vedrana Sunko
17.06.2019.08:00
Otac je slučajno pročitao poruku u kćerkinom mobitelu i saznao da su je poznanici silovali te je zlostavljaju i ucjenjuju
iStock

sažeto

Protiv dječaka je podignuta optužnica, a trenutačno se nalaze u specijalnoj ustanovi u Crnoj Gori


Vedrana Sunko
17.06.2019.08:00

Podignuta je optužnica protiv trojice dječaka u dobi od 14 do 16 godina zbog sumnje da su više mjeseci s još dva mlađa prijatelja zlostavljali 12-godišnju djevojčicu u Beranama u Crnoj Gori. Djevojčicu su čak i silovali te to sve snimili, a zatim je ucjenjivali tražeći od nje novac i zlato koje su kasnije preprodavali.

Za cijeli slučaj se saznalo kad je otac djevojčice pročitao jezivu poruku punu vulgarnosti u njenom mobitelu te otišao riješiti situaciju s roditeljima dječaka.

Profimedia

Otišao sam do njihovog oca, koji je obećao da se to neće ponoviti, kazao je otac nešto ranije ove godine za Novosti. Dodao je da je, nedugo nakon toga, njegova supruga dobila šokantan poziv iz škole.

"Supruga je obavještena da je naša djevojčica u školu donijela neko zlato i predala jednom od braće. Rekla nam je da je njih dvojica i još neki učenici maltretiraju da im donosi novac i nakit. Ponovo sam obavijestio njihovog oca, koji je potom svoja dva sina doveo u moju kuću, kao i njihovog prijatelja. Tada su nam sve ispričali", rekao je očajni otac, prepričavajući riječi dječaka koji je priznao da su je tukli, uzimali novac i nakit ispred škole, ali u školi zaklonjeni vratima da ih kamera ne bi snimila.

Da su joj pucali pištoljem pored glave, jedan od braće je potvrdio, a drugi je negirao. Smijao se drsko i govorio mi: 'Pronađi čahure. Daj mi dokaze.'

"Suzdržavao sam se da ih ne pretučem. Nisam ni slutio da su je seksualno zlostavljali. Vrebali su četvrtak kada sama ide kući, par stotina metara zračne linije od škole. Odvlačili su je u nedovršeni hotel i zlostavljali. To nam je ispričala tek kada sam ja otišao u školu i potražio te učenike, nakon čega je došlo do incidenta", kazao je.

Nakon burne reakcije oca pred zgradom škole, došla je policija i svi su privedeni.

"Nakon davanja izjave, policija me je nekoliko puta pozivala tijekom dana. Zahtjevali su da djevojčicu odvedemo na pregled kod ginekologa. Nisam to želio, ali, na njihovo inzistiranje, pristao sam jer mi je sve postalo sumnjivo. E, majko moja... Dijete je doživjelo šok, liječnici su bili zgranuti."

silovanje

zlostavljanje

Crna Gora

maloljetničko zlostavljanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter