Vrijeme nježnosti

Omiljena poza umornih, lijenih i željnih intimnosti je kad su partneri 'u žlici'


100posto
16.09.2018.21:00
Omiljena poza umornih, lijenih i željnih intimnosti je kad su partneri 'u žlici'
Profimedia

sažeto

Seksualna poza koja je često zanemarena jer nije 'atraktivna'


100posto
16.09.2018.21:00

Savršena seksi poza i za one umorne i za one malo lijene. Spooning, ili položaj žlice, nikad ne dobije zasluženu pozornost, a upravo je taj položaj najudobniji i najbolji, ako niste baš u formi, malo ste lijeni ili umorni - no ipak željni ljubavi.

"To je vrlo slatka i intimna pozicija. Ostajete blizu i zagrljeni, a nije da se baš preznojite", kazala je seksualna terapeutkinja Vanessa Marin za Huff Post. "Pogodna je i za žene, jer im je također lako doseći klitoris, njima ili njihovim partnerima", napomenula je. Prema nekim istraživanjima čak 36 posto žena treba neku vrstu stimulacije klitorisa kako bi postigle orgazam tijekom seksa.

Nazad na onaj 'lijeni' dio priče: logistički, vrlo je jednostavno smjestiti se u žlicu. Oboje samo legnete na stranu, lica vam gledaju u isto smjeru, a partner(ica) u koju će se penetrirati trebala bi biti sprijeda. Osim malenog manevriranja na početku, pogotovo ako postoji razlika u visini, ova pozicija iziskuje vrlo malo energije od oba partnera. Partner koji je više umoran može biti miran, jer 'sav posao' može obaviti bilo tko od partnera.

Spunanje bez seksa također je omiljena aktivnost bliskih parova. Kada se zagrlite u položaju žlice ispušta se oksitocin (nazivaju ga i hormonom maženja), od kojeg se osjećamo bolje i zaljubljenije. A taj je hormon zaslužan i za društveno zbližavanje, tako da ste nakon svake seanse 'žlicanja' malo bliži sa svojim partnerom.

seks

ljubav

veze

intimnost

spooning

newsletter

Prijavite se na Newsletter