Video: 'Odvratna si i luda'

Vlogerica odlučila da se neće brijati i navukla na sebe hrpu hejtera


Valerija Bebek
04.12.2017.09:30
Vlogerica odlučila da se neće brijati i navukla na sebe hrpu hejtera
Youtube Screenshot

sažeto

Svojim javnom priznanjem da više ne brije niti uklanja dlake s tijela veganska vlogerica našla se na udaru, ljutih muškaraca


Valerija Bebek
04.12.2017.09:30

Nakon što su joj kritičari rekli da je 'odvratna' vlogerica je odlučila obraniti svoje pravo da ne brije tjelesne dlake. U virtualnom svijetu poznata je pod nadimkom Freelee the Banana Girl, 37-godišnja Leanne Ratcliffe prikupila je impresivnu masu komentatora ispod svojih objava. Ova veganska blogerica često je kontroverzna u objavama, a posljednje slike koje je obznanila izazvale su salve komentara punih mržnje.

"Nisam obrijala dlake na pazusima već dugo vremena i obožavam to. Ali uz njih više ne uklanjam dlake niti an nogama, rukama, licu ni bikiniju", napisala je Leanne uz fotografiju na kojoj pokazuje čupavi pazuh. "Nema više posjekotina, osipa, kvrgica, trošenja vremena na vrući vosak i bolna guljenja ili posjete skupim salonima. Najbolje od svega smatram to dodatno osnažavajućim, da kao žena prihvatim sve moje dlake i je** mi se živo za to što će većina ljudi ispranog mozga misliti", piše The Independent.

 

It's a strange world we now live in. ?I was somewhat surprised and disappointed about the amount of insulting comments coming from men on my hairy armpit post. This IS a gender issue. Let's remind ourselves that men HAVE ARMPIT HAIR and don't have any pressure or expectation to shave it. The good thing is ladies that your natural body hair will repel these superficial men who can't handle you being your unapologetic self . You will attract a more confident secure man who will appreciate your decision to embrace your authentic self. ?What a gift! Natural fuckboi repellent ? I did a video reading out some of the comments and responding, link in my bio. Anytime you want to tag me in your hairy posts then please do so, I think the tag #gofreeyourself is also very fitting. #bodyhairdontcare #hairyarmpits #bodyhair #shaving #beyou #beyourself #strongwomen #femaleempowerment #naturalfuckboirepellent

A post shared by Official Account #Rawtill4 (@freeleethebananagirl) on Nov 30, 2017 at 5:27pm PST

Žena je osim fotografije, objavila i video na Youtubeu u kojem objašnjava svoju odluku o prihvaćanju 'naturalnog izgleda'. "Zapravo se osjećam oslobođenom i osnaženom od tog jednostavnog čina - nebrijanja. Kada razmislite velika je stvar ne uklanjati dlake u ovom supresivnom društvu. neću se više prilagođavati seksističkim standardima postavljenim putem medija", razložila je vlogerica u videu.

Ta njezina, javno izrečena, razmišljanja brzo su navukla salve uvredljivih komentara u kojima su je zvali 'odvratnom', 'ružnom', 'na rubu živčanog sloma'. Leanne nije šutjela na uvrede, nego je odgovorila kritičarima u novoj objavi, gdje tvrdi da je uklanjanje dlaka 'rodno pitanje'.

"Čudan je ovo svijet. U neku ruku me iznenadila i razočarala količina uvredljivih komentara od strane muškaraca ispod objava mojih dlakavih pazuha. Ovo JEST rodno pitanje. Podsjetimo se da i muškarci imaju dlake pod pazusima, ali ne postoji očekivanje i pritisak da ih obriju. Dobra stvar, dame moje, jest da će vaše prirodne dlake odbiti ovakve površne muškarce, koji ne mogu podnijeti da ste vi netko tko se ne opravdava", napisala je Leanne uz novu objavu.

brijanje

pazusi

rodno pitanje

dlake

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter