Briši me nježno

Odlazak s aplikacija za dejtanje ultimativni je dokaz ljubavi prema partneru


100posto
01.08.2018.19:00
Odlazak s aplikacija za dejtanje ultimativni je dokaz ljubavi prema partneru
Profimedia

sažeto

U modernom svijetu ništa ne pokazuje da su namjere u ljubavi ozbiljne kao brisanje aplikacija za traženje partnera


100posto
01.08.2018.19:00

Neke stvari čine se toliko očite da ih ne bi trebalo posebno isticati kao recimo ova - ako imaš curu / dečka obriši aplikacije za dejtanje. Ali u modernom svijetu tehnologije, društvenih mreža, mailing lista, profila otvorenih na svim mogućim i nemogućim platformama tako nešto očito (barem starijim generacijama) valja ponekad i posebno istaknuti.

Zahvaljujući aplikacijama poput Tindera, Badooa, Iskrice i brojnih drugih, pa i samih društvenih mreža, posvećivanje samo jednoj osobi dobilo je sasvim novu dimenziju. Snaga navike svakodnevnog prelistavanja mora profila potencijalnih partnera može se pokazati kao malo veći zalogaj za prožvakati. Vrlo lako vas ponovno može povući da se vratite na aplikacije i krenete u automatsko svajpanje čak i nakon što se ustanovili da imate vezu.

Brisanje tih profila jednako je kao da ste rekli 'uzimam', što može biti malo zastrašujuće, ali stručnjaci za ljubavne odnose tvrde da u današnjoj potrošnoj kulturi ne postoji bolji način za dokazivanje vlastite predanosti nekome.

"Brisanje aplikacija ukazuje da je taj netko ozbiljan prema osobi s kojom se viđa. Normalno bi to značilo da su u monogamnoj vezi", objasnila je psihologinja Madeleine Mason Roantree za The Independent i dodala kako takav čin sigurno ublažava brigu druge strane da partner i dalje škica bolje prilike.

S njom se slaže savjetnik za dejtanje James Preece koji brisanje aplikacija naziva važnom prekretnicom. "Dajete do znanja da ćete se, od sad na dalje, fokusirati isključivo jedno na drugo. Time kao da poručujete partneru da je vaša potraga gotova", kazao je Preece.

Ali, uvijek ima taj - ali. Kao i sa svim drugim stvarima u tom ćutljivom svijetu ljubavi i veza tajming je sve. Ako aplikaciju obrišete prebrzo, odnosno na samim počecima početaka možete djelovati kao da ste pretjerano revni, možda čak i malkice očajni, a to može biti odbojno.

"Ako ste tek počeli viđati nekoga, ne morate odmah obrisati aplikacije. Kada uđete u intimne odnose i dođe do razgovora o budućnosti, tada je vjerojatno pravi trenutak za taj korak", zaključio je.

ljubav

veze

dejtanje

aplikacije za dejtanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter