Najbolji posao na svijetu

Želite li ljenčariti za dobru plaću? Postanite recenzent luksuznih nekretnina! Link za prijavu je u tekstu, no postoji jedan problem


Valerija Bebek
21.10.2019.19:00
Želite li ljenčariti za dobru plaću? Postanite recenzent luksuznih nekretnina! Link za prijavu je u tekstu, no postoji jedan problem
Profimedia

sažeto

Recenzent bogatih nekratnina, ne mora raditi ništa po kući, nego samo isprobavati sve što u kući postoji


Valerija Bebek
21.10.2019.19:00

Mnogi od nas smrtnika mogu samo sanjati da će ikad provesti ijednu noć na luksuznim imanjima poput, recimo, starog dvorca na francuskoj rivijeri. Pa i mnogo 'običnijim' vilama s bazenima i luksuznim sadržajima tek su daleki san za koji treba iskrcati mnogo love.

Ako i imate nekog bogatog rođaka koji vas zamoli da mu pripazite raskošnu kuću dok je na putu, sigurno bi vam ta opcija bila primamljiva. Pa čak i da prijatelju zalijevate dvadesetak biljaka dok ga nema, pa samo da se maknete od svog 'cimerajstva', staraca ili bilo koje druge kombinacije.

A sad zamislite da vam u opisu posla stoji - spavanje po luksuznim kućama. I to bez ikakvih obaveza, ne morate čak ni baciti smeće, raditi nikakve kućanske poslove, ne morate zalijevati vrt, ne morate ni prazniti poštanski sandučić.

Stranica za luksuzne oglase Hush Hush raži ljude koji će recenzirati kuće diljem svijeta, a za svaku u kojoj odsjednu dobit će 2000 funti (oko 17.675 kuna). Doslovno, postat ćete gost koji ima pravo gurati svoj nos u svaki kutak kuće i za to dobije i više nego izdašan honorar.

Kako je to uopće moguće?

'Tester luksuznih domova' uključuje odsjedanje na imanju tjedan dana i pisanje opsežnog izvještaja od 800 riječi u kojem će se spomenuti stil smještaja kao i njegova lokacija, pristupačnost, udobnost i prikladnost. Ovo posljednje vjerojatno znači - bi li bogataši zapravo i boravili u toj kući?

Profimedia

"Neki od posjeda koji su već uvršteni u listu su luksuzan dvorac na Francuskoj rivijeri, Španjolska vila s 25 spavaćih soba, kuća na oceanu u floridskom luksuznom Ocean Reef Club i palaču u San Francisu od 4200 metara kvadratnih", piše u oglasu za posao.

Nakon što ćete testirati jesu li sjedala za wc savršeno zagrijana i pruža li se s vidikovca savršen pogled od 360 stupnjeva, imat ćete pet dana kako biste podnijeli svoje nalaze. Hush Hush želi zaposliti pet do 10 recenzenata nekretnina, koji će imati obavezu obići 10 do 15 imanja svake godine.

Tako da će budući zaposlenici biti 'na putu' otprilike četiri mjeseca godišnje. Hush Hush naglašava da kandidati ne smiju imati kaznene prijave i moraju imati važeću putovnicu.

Oko za detalje, razvijene vještine pisanja, pouzdanost i mogućnost da ste dostupni u kratkom roku također su poželjne osobine kod idealnog recenzenta.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter