istraživanje o veličini penisa

Napokon se otkrilo koliko je velik prosječni, stoji li mit da se može izračunati prema veličini stopala i kojom se vježbom može povećati


100posto
20.11.2019.14:00
Napokon se otkrilo koliko je velik prosječni, stoji li mit da se može izračunati prema veličini stopala i kojom se vježbom može povećati
iStock

sažeto

Prosječna veličina penisa iznosi 13 centimetara, dakako u erekciji


100posto
20.11.2019.14:00

Prema podacima koje objavio British Journal of Urology International prosječna veličina penisa (Britanaca) iznosi 13 centrimatra. Istraživanje je uz blagoslov Britanskog zavoda za javno zdravtsvo (NHS) proveo University College London, a bili su uključeni muškarci od tinejdžerske do umirovljeničke dobi, piše Express.

No, daleko zanimljivija vijest za sve jest da je istraživanje otklonilo istinitost mita da se veličina penisa može izmjeriti prema veličini stopala. Nisu utvrđene nikakve poveznice, osim zbirnog podatka da je prosječno stopalo Britanca dvostruko veće od njegovog spolovila.

Ne postoji vježba za povećanje

iStock

Inače, NHS redovno objavljuje vijesti koje naoko izgledaju kao tablodine priče, no sve s ciljem da muškarci bolje upoznaju svoje tijelo. Tako na službenim stranicama NHS-a možete naći na zanimljive činjenice o penisima koje bi muškarcima trebale odagnati neke nedoumice, a i riješiti ih nesigurnosti.

Tako, za svaki slučaj, upozoravaju da ne postoji lijek ili vježba kojom bi se penis povećao, ali i da se ne brinu zbog predrasuda iz mladosti, kada stječu i mišljenje o svom reproduktivnom organu.

Žene su zadovoljnije nego muškarci

iStock

Zanimljivo, istraživanje koje se provelo putem internet-ankete – sudjelovalo je 50.000 ispitanika – pokazalo je da čak 45 posto muškaraca želi imati veće spolovilo. Također, još je zanimljiviji izvještaj professor Kevana Wyliea sa Sveučilišta Sheffield koji je otkrio da je daleko veće brige imaju oni s prosječnom veličinom, nego muškarci s manjim primjercima.

A profesor Wylie ima još jednu utješnu informaciju. Dok je samo 55 posto muškaraca zadovoljno veličinom, čak 85 žena nema nikakvih prigovora na obdarenost njihovih partnera.

istraživanje

penis

veličina

newsletter

Prijavite se na Newsletter