studija otkrila iznenađujuću istinu

Napokon je otkriveno da žene koje najčešće doživljavaju orgazme imaju zajedničku osobinu i da u tome leži ključ njihovog užitka


100posto
20.10.2019.19:00
Napokon je otkriveno da žene koje najčešće doživljavaju orgazme imaju zajedničku osobinu i da u tome leži ključ njihovog užitka
iStock

sažeto

Mnoge žene i dalje glume orgazme jer ne žele povrijediti partnere


100posto
20.10.2019.19:00

Najnovije istraživanje otkrilo je da žene koje najčešće doživljavaju orgazme, imaju jednu zajedničku crtu. Ustvari, radi se prvenstveno o zajedničkim uvjerenjima  - sve su feministkinje.

Istraživanje koje je ove godine proveo Centar za promociju seksualnog zdravlja pokazuje da žene koje prihvaćaju  feminizam imaju veće šanse doživjeti orgazam tijekom seksa. Naravno, količina doživljenih vrhunaca nije nužno pokazatelj i dobrog seksa ili privlačnosti među partnerima.

Glumljenje ili ne?

iStock

U studiji su sudjelovale žene prosječne starosti oko 40 godine, a istraživanje se bavilo pitanjem kako njihovo mišljenje o spolnoj ravnopravnosti utječe na to hoće li tijekom seksa glumiti orgazam ili ne. Rezultati su pokazali da su žene koje su "zagovarale antifeminističke vrijednosti" u daleko većem broju glumile vrhunac te da manje uživaju u seksu s muškarcima.

Ne žele povrijediti partnera

Također, žene kojima je neprijatno izgovoriti riječ "klitoris" najčešće glume orgazam. Također su te žene upitane zbog čega se pretvaraju da doživljavaju vrhunac, odgovorile su iz straha da ne povrijede partnera.

Studija tako sugerira da su feministice daleko manje sklone da na ovaj način „zaštite osjećaje partnera“. Također je i pokazala da žene koje se osjećaju ugodno u svome tijelu vatrenije se bore za pravo na uživanje u seksu.

Profimedia

seks

žene

orgazam

feminizam

newsletter

Prijavite se na Newsletter