Neočekivani odgovor

'Napio sam se i tražio od Danske da mi prepuste Grenland. Nevjerojatno, ali brzo su mi se javili iz njihove Vlade'


Valerija Bebek
04.11.2017.16:30
'Napio sam se i tražio od Danske da mi prepuste Grenland. Nevjerojatno, ali brzo su mi se javili iz njihove Vlade'
Twitter ChefShwasty

sažeto

Zauzvrat je 23-godišnji mladić Kraljevini Danskoj ponudio autogram, nekoliko limenki starog soka i dijeljenje igrica za Xbox


Valerija Bebek
04.11.2017.16:30

Imao je 23 godine i znatnu količinu ruma u sebi kada je poslao e-mail Kraljevini Danskoj u kojem ih ljubazno moli da mu prepuste Grenland. Mladić Joe na taj bi pijani čin i zaboravio, da mu nekoliko dana kasnije nije stigao odgovor od Danske.

"Mlađa, mršavija i manje strašljiva verzija mene bi vam rekla kako sam to napravio iz čiste dosade. No istina je da sam s 23 godine otkrio rum i on me činio hrabrim poput gusara", kazao je Joe za Bored Pandu. Ne sjeća se točno zbog čega je odabrao baš Grenland, pretpostavlja da to ima veze s globusom koji je držao pored mini bara.

"Žudio sam za zemljom koju mogu zvati svojom, no zbog svog sam posla bio na samoj granici siromaštva, tako da je kupovina velikog imanja bila vrlo nerazumna", prisjeća se Joe koji je pismo poslao prije nekoliko godina. U intenzivnom razmišljanju kako da se, unatoč bankrotu, dokopa velikog komada zemlje, smislio je jedino logično rješenje - Grenland.

"Velika, sočna voćka koja visi s vrha svijeta, zrela za berbu. Sva ta zemlja i može biti moja! Činjenica da je nastanjen i pod vladavinom Kraljevine Danske nije me brinula", objasnio je Joe. Kada je sjeo za računalo u sebi je imao oko pet pića s rumom i bio si je sav važan.

"Jedini razlog zašto nema pogrešaka u tipkanju je zbog vrlo stroge provjere grešaka; Pisao sam zemlji, kvragu. Bio sam vrlo odlučan da ne radim službeničke pogreške", objašnjava Joe.

imgur ChefShwasty

"Bok tamo,
Moje ime je Joe, imam 23 godine, moj prijatelj i ja želimo posjedovati zemlju... No, ne željeh vas zadržavati. Siguran sam da Dansko carstvo ima mnogo pametnijeg posla nego rješavati detalje tko će dobiti koju zemlju. Tako, kada bolje razmislite, mi bismo vam činili uslugu. Jedna stvar manje o kojoj se veliki ljudi u Danskoj moraju brinuti...", objasnio je svoj zahtjev Kraljevini Danskoj.

Usput je razložio zašto je baš on pravi čovjek za menadžment cijele zemlje. Naime, ima iskustva u upravljanju poslovnim timom od pet ljudi, što je radio za velikog američkog dobavljača. Njegov prijatelj posjeduje karizmu za vladanje zemljom, dodao je.

"Zauzvrat, ako Grenland pozdravi naš prijedlog, voljan sam prepustiti autogram Hugha Thomassena (da, TOG Hugha Thomassena), nekoliko limenki soka Surge, koje čuvam od devedesetih, i izdanje 'Rolling Stonea', NO TEK NAKON ŠTO IH PROČITAM. Ok Danska?", napisao je na kraju svog pisma. Velikodušno je ponudio i da dijele igrice za Xbox.

Nakon što je poslao e-mail tvrdi da je vjerojatno odmah zaspao. Ujutro nije osjećao mamurluk, niti se prisjetio svog nastojanja za diplomatskim osvajanjem. To je uslijedilo tek nakon nekoliko dana, kada je u inboxu vidio odgovor. Od Danske.

Prvo je upao u paranoju, pitao se je li prekršio koji zakon? Hoće li završiti u danskom zatvoru, kako oni izgledaju? Smirio se nakon što je pročitao odgovor, u kojem su ljubazno odbili njegov zahtjev i rekli mu: "Hvala na pitanju".

imgur ChefShwasty

"Ozbiljno, Danska? Koliko ste cool da mi zahvaljujete na zahtjevu za komadom vašeg teritorija?", kazao je. Usput su mu predložili i posao koji bi mogao tamo obavljati.
Danski odgovor:

"Dragi Joe, 23 godine.
Hvala na vašem e-mailu.
Sviđa nam se činjenica da imate velike snove. A nikad ne znate hoće li se snovi jednog dana ostvariti.
No po pitanju da vam prepustimo Grenland, to nije moguće. Ali hvala na pitanju.
Možda biste trebali početi s manjim koracima. Imamo posao na Grenlandu, traže nekoga tko može učenike podučavati engleski. To biste mogli biti vi!
Ili samo pročitajte više o vladi Grenlanda. Sretno u pronalasku odgovarajuće zemlje.
Lijepi pozdravi,
Ministarstvo vanjskih poslova Danske."

Mladi Amerikanac se ubrzo pohvalio majci s oba pisma. Godinama su kaže visili na hladnjaku, a kasnije su ih i uokvirili. Danas mu je, kaže Joe, žao što se nije javio na taj natječaj za posao.

Danska

pismo

Grenland

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter