Ovo su neki od mučnijih prekida, nema li ih svatko?

Nakon seksa je samo rekao: 'Više me fizički ne privlačiš. Ne znam što želim, ali znam da tebe ne želim. Htio sam pričekati da ti prođe rođendan, ali nemam snage gledati te'


100posto
15.01.2019.08:00
Nakon seksa je samo rekao: 'Više me fizički ne privlačiš. Ne znam što želim, ali znam da tebe ne želim. Htio sam pričekati da ti prođe rođendan, ali nemam snage gledati te'
iStock

sažeto

Većina se slaže da je najbolnije kad su prekidi nedorečeni i nedovršeni jer uvijek ostaje pitanje - zašto?


100posto
15.01.2019.08:00

Prekid ljubavne veze je sam po sebi loša stvar pa nitko baš niti ne očekuje da prođe glatko. No, jako često dolazi do drame koje se ne bi posramile ni turske sapunice.

Iskrenost je uvijek najbolji recept kod prekida, tvrde stručnjaci. Ali je i najteži jer osoba koja prekida često ne želi povrijediti partnera i njegove osjećaje. A ostavljena strana je često u šoku i niti ne želi čuti pravo stanje stvari. Zato tijekom prekida često ne govorimo prave razloge. 

Pitali smo ljude koji je njihov najgori prekid i evo što su nam rekli:

MAJA, 23

Nakon seksa je samo rekao: 'Više me fizički ne privlačiš. Ne znam što želim, ali znam da tebe ne želim'. Na to je smireno dodao kako mu je žao što mi to govori dva dana prije rođendana i da je htio sačekati, ali da nema više snage gledati me. 

DORIS, 29

Nakon dvije godine veze u kojoj nikada nije pokazivao pretjeranu ljubomoru doslovno je poludio jednu večer. Bili smo zajedno vani, a ja sam srela dobrog prijatelja iz osnovne koji me zagrlio. Ovog mog su frendovi zaje*avali kako ga ženska pred njim samim pravi budalom. Doslovno je pukao, izvukao me van iz kluba, poludio od ljubomore... Krenuli smo tako usred svađe doma i sjeli u auto. Nakon nekoliko minuta mi je opalio šamar. Vožnja je trajala 25 minute do mog stana. Šutjela sam. Tamo me doslovno istovario i otišao. Nikada se više nismo čuli i vidjeli.

ANA, 25

Prekinuli smo nakon četiri godine divne veze. Zadnju godinu smo uselili u zajednički stan i normalno pričali o obitelji, budućoj svadbi. Sve je bilo OK. Imala sam prije toga neke ginekološke probleme i kad sam ih riješila i napokon mogla zatrudnjeti on je počeo pričati kako nije spreman za brak, rekao je da 'kada dobiješ dijete više ne postojiš'. Jedan dan je samo skupio stvari i otišao. Samo smo jednom razgovarali nakon toga i rekao mi je da sam naporna. Kad je odlazio je dobacio: 'Čudi me da je ovoliko i trajalo'.

DEJAN, 28

Cura me ostavila nakon 10 i pol godina. A moja ljubav za nju je samo jačala i što je najgore bio sam joj vjeran sve te godine. Dosta sam bio na terenu, 15 dana kod kuće pa 15 na terenu. Jedan dan me dočekala ravno s puta i rekla da misli da bi se trebao spakirati. Rekla je da se osjeća zapostavljenom i da nas više ne vidi skupa. Otišao sam jer nisam tip koji moljaka. Ona sad nema drugog frajera, već je život posvetila vjeri. Ne razumijem ju ni danas. Najbolnije su te nedovršene i nedorečene stvari.

IVANA, 33

Bili smo zajedno devet godina još od srednje škole. Prve godine su bile prekrasne i pune ljubavi, kasnije se malo razvodnilo, a onda je on otišao na studij u drugi grad. Dvije godine smo živjeli razdvojeni i viđali se vikendom. Taman se vratio kući i planirali smo napokon zajednički život za kojim smo godinama žudjeli. Usred tih razgovora kao da smo se sve manje razumjeli. I onda je jedan dan poslao SMS da više ne može. I nismo se čuli šest mjeseci! Bila sam u šoku, ali sam prvo mislila da je neki hir u pitanju. Pa bili smo neradzvojni, svi su nam zavidjeli na ljubavi. Čula sam da je našao drugu i onda mi se sve srušilo. Nazvao me nakon šest mjeseci i rekao da mu je žao, da nije znao kako da mi nježno kaže da se zaljubio u drugu. Ona ga je u međuvremenu ostavila. Htio je da se vidimo. Pristala sam. Rekao je da sam ljubav njegovog života i da možemo ponekad sa strane imati usputne avanture. Zgrozila sam se, ne želim više ništa imati s njim. Slomio mi je srce.

ANA, 29

Najgori prekid bio mi je na fakultetu. Doznala sam da me dečko prevario, a kad sam mu to rekla mrtav-hladan je izjavio da mi je po*evio i najbolju frendicu. Uz silne uvrede je rekao da nikad nije mislio da ću ja njega ostaviti jer nisam 'neka ljepotica'. Koje smeće od čovjeka!

iStock

IRENA, 25

Bili smo skupa tri godine u skladnoj vezi. Ili sam barem ja tako mislila. Jedan dan sam radila test i doznala da sam trudna. Sva sretna sam mu javila. Na to je on samo ozbiljno prošaptao 'dobro'. Kad smo se našli to popodne rekao je da mu to nije bilo po planu i da ne želi dijete. Bila sam očajna, plakala sam. On je bio strašno okrutan, postavio se kao da je to samo moja stvar. Još taj dan me ostavio i rekao nek' se snađem. Nažalost, nisam rodila. Nisam mogla. I danas žalim zbog toga.

MIRNA, 38

Kupili smo zajednički stan na kredit. Bili smo godinama skupa. Nekako je i dijete sve više bilo u našim razgovorima. Onda se počeo udaljavati, stalno je tipkao po mobitelu. To je trajalo danima. Pogledala sam mu u poruke i vidjela da se dopisuje s kolegicom s posla koju sam i ja poznavala. I to prilično eksplicitno. Doslovno mi je postalo mučno. Inzistirala sam da mi kaže što je u pitanju, a on me počeo vrijeđati, govoriti da sam paranoična, da samo radim dramu. Zalupio mi je vratima pred nosom i vratio se kasno u noći pijan i odmah legao. Drugi dan se pravio da ništa nije bilo. Mislio je da ćemo tako valjda i dalje. Nakon tjedan dana šutnje sam pukla i izbacila mu sve stvari pred vrata dok je bio na poslu. Nikad nije rekao ni oprosti.

IVAN, 40

Ostavila me nakon godinu dana zajedničkog života zbog muškarca koji je šest godina stariji od nje i još u braku... On nam je bio susjed, zbližili su se dok su šetali pse. Neopisivo ružan i bolan osjećaj.

LINDA, 37

Bili smo kolege, a onda smo se zbližili. Bilo nam je lijepo skupa, koristili smo svaku priliku da budemo zajedno. U početku nije bilo nikakve fizičke veze između nas, samo golema privlačnost, bili smo totalno na istoj valnoj duljini. Na koncu sam zbog njega ostavila dugogodišnjeg dečka jer nisam htjela nikoga varati. Zabrijali smo i osjećaji su bili sve intenzivniji, a onda se iznenada povukao. Sve češće je imao posla, nije imao vremena za mene. Onda bi se javio pa me opet danima ignorirao. Tada je došao božićni party od firme. Krenuli smo skupa, veselila sam se zajedničkom izlasku iako smo na poslu skrivali vezu. Kako je večer odmicala on je sve više pio. U jednom trenutku zabrijao je s mladom pripravnicom nasred podija. Meni pred očima. Sigurna sam da je to napravio namjerno iako ni danas ne razumijem zašto. Srušio mi se svijet.

Profimedia

JASNA, 33

Prekinuli smo nakon dva mjeseca jer smo zaključili da jednostavno nismo jedno za drugo. Bila sam ponosna kako smo to diplomatski riješili i bez povišenih tonova, a onda mi je te večeri došla poruka: 'Bila bi mi za čitav život samo da si više volila oralni seks'. Barem nisam žalila za tim kretenom.

ljubavna veza

svađa

prekid

newsletter

Prijavite se na Newsletter