Čak i ako ste mesojed, smučit će vam se

Na farmi strave zaposlenici zlostavljali perad, njih petoro dobilo je otkaz ▶️


Valerija Bebek
16.06.2017.12:00
Na farmi strave zaposlenici zlostavljali perad, njih petoro dobilo je otkaz ▶️
Screenshot Youtube

sažeto

'Zlo nam je zbog te snimke i želimo uvjeriti naše dobavljače i proizvođače kako ovo nije odraz naše kompanije', kazao je predsjednik kompanije


Valerija Bebek
16.06.2017.12:00

Farma peradi iz kanadskog gradića Chilliwacka otpustila je petoro radnika, nakon što je u javnost procurila snimka njihovog brutalnog i nehumanog postupanja sa životinjama.

"Zlo nam je zbog te snimke i želimo uvjeriti naše dobavljače i proizvođače kako ovo nije odraz naše kompanije. Kao niti našu viziju ni ponašanje koje toleriramo kod radnika", kazao je Dwayne Dueck, predsjednik kompanije Elite Farm Services gdje je snimka i nastala, javljaju kanadski mediji.

"Mi ne podržavamo i ne toleriramo nasilje nad životinjama. Svjesni smo ozbiljnosti situacije i posvećeni smo hitnoj akciji u ispravljanju onoga što se dogodilo", dodao je predsjednik.

Video su snimili članovi skupine Mercy for Animals (Milost za životinje), a snimku su zatim i distribuirali. U šokantnom videu je vidljivo kako radnici udaraju, bacaju, ubijaju, raskomadaju kokoši uz to prisiljavaju životinje u nasilne seksualne aktivnosti jedne s drugima.

Na farmi su članovi udruge prijatelja životinja snimali gotovo mjesec dana od 10. svibnja, do 9. lipnja. Udruga iz Britanske Kolumbije za sprečavanje nasilja nad životinjama BC SPCA, najavila je da će tražiti višestruke kazne za nasilje koje se odvilo na farmi.

Novčana kazna za individualce ili kompaniju može doseći iznos od čak 75.000 dolara, maksimalnu zatvorsku kaznu od pet godina, uz što mogu dobiti doživotnu zabranu posjedovanja i boravka blizu životinja.

zlostavljanje

Kanada

nasilje nad životinjama

Elite Farm Services

farma peradi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter