Mislila je da poznaje svog partnera

Nije znala da živi sa serijskim ubojicom sve dok u njegovoj ladici nije pronašla nešto što ju je šokiralo


Mia Mitrović
23.10.2019.09:30
Nije znala da živi sa serijskim ubojicom sve dok u njegovoj ladici nije pronašla nešto što ju je šokiralo
Profimedia

sažeto

Elizabeth Kloepfer, bivša djevojka notornog serijskog ubojice Teda Bundyja u novom dokumentarcu progovorila je o detaljima njihove veze te kako je pomogla da bude uhićen


Mia Mitrović
23.10.2019.09:30

Jedan od najpoznatijih i najzloglasnijih američkih serijskih ubojica, Ted Bundy mučio je, silovao, ubio i osakatio 30 žena, a procjenjuje se da ih je bilo još i više. Zahvaljujući svojoj inteligenciji, karizmi, šarmu i obrazovanju vrlo brzo bi uspostavljao povjerenje svojih žrtava koje bi potom namamio da uđu u njegovu zloglasnu Volkswagenovu bubu. Ona koja bi to učinila, ne bi joj bilo spasa.

Jezu izaziva činjenica da je sve vrijeme dok je ubijao mlade žene živio s jednom djevojkom i njenom maloljetnom kćeri. Njima dvjema Bundy nikada nije naudio, a neki psiholozi smatraju da je Elizabeth Kloepfer pozitivno utjecala na Bundyja te da je u vrijeme kada je bio s njom sretan u vezi, neko vrijeme i prestao ubijati. Elizabeth je bila i ta koja je alarmirala policiju o čudnom ponašanju svog partnera što je dovelo do njegova prvog uhićenja.

Kemija je bila nevjerojatna 

Elizabeth je nedavno najavila reizdanje svojih memoara iz 1981. u kojima je opisala zastrašujuće detalje svog života s monstrumom. Knjiga se zove 'Princ fantom: Moj život s Tedom Bundyjem', a poslužila je kao predložak epizodama nove Netflixove serije koja će se baviti tom tematikom. Inače, ranije ove godine Netflix je izbacio sjajan dokumentarac 'Ted Bundy tapes' koji kronološki prati njegov život i kriminalnu karijeru, a nastao je na osnovu razgovora koje Bundy vodio s novinarom Newsweeka Stevenom Michaudom kojem je (bezuspješno) pokušao dokazati da je nevin.

Netflx je nedavnoizbacio i film 'Extremly vicked, shockingly evil and vile' koji je snimljen prema Elizabethinoj autobiografiji (naslovna slika). 

Elizabeth i Bundy upoznali su se u jednom baru u Seattleu u listopadu 1969. Bila je razvedena i samohrana majka trogodišnje kćerkice Molly. Vrlo brzo počeli su živjeti skupa, a Elizabeth godinama nije znala ništa o monstruoznim zločinima svog partnera.

"Kemija među nama od prvog trenutka je bila nevjerojatna"; napisala je u autobiografiji.

Priznaje da se u Bundyja zaljubila na prvi pogled te da se vidjela u braku s njim. Proveli su noć zajedno, a on joj je iduće jutro spremio doručak i odveo ju na izlet u Vancouver. Nakon nekog vremena, nakon više mjeseci zajedničkog života, počela je primjećivati neobične stvari. U jednoj ladici pronašla je tako tuđe žensko donje rublje i gips. Kada ga je upitala da joj objasni o čemu se radi, umjesto odgovora dobila je prijetnju:

"Ako ikada nekome ispričaš ovo, rascopat ću ti glavu", prosiktao je Bundy što ju je uznemirilo.

Dijete nije dolazilo u obzir

Šest mjeseci nakon prvog spoja, izvadili su potvrdu koja im je nužna za vjenčanje, no Bundy ju je prilikom jedne svađe bijesno poderao. Nakon tri godine veze, Elizabeth je zatrudnjela, no pobacila je.

"Dijete nije dolazilo u obzir. On je započinjao studij prava, a ja sam morala raditi kako bi nas uzdržavala. Razmišljala sam kako da prekinem tu trudnoću čim prije. Ted je, s druge strane, bio iznimno zadovoljan sobom. Napravio je dijete", piše u memoarima Elizabeth.

Bundy prema njoj, ni prema Molly nikada nije bio agresivan i nasilan, no katkad bi ju uplašio izljevima bijesa i okrutnim izjavama. U ljeto 1974. nekoliko svjedoka ga je prepoznalo u jer se toliko osilio da je usred bijela dana oteo dvije djevojke na izletištu kraj jezera i ubio ih u okolnoj šumi.

Svjedokinje su zapamtile zgodnog mlađeg muškarca u bijeloj polo majci koji se predstavljao kao Ted. Na ruci je imao gips pa je hodao uokolo i molio djevojke da mu pomognu istovariti jedrilicu njegove Volkswagenove bube. Pet djevojaka ga je odbilo, a jedna ga dopratila do bube, no kada je vidjela da nema jedrilice, pobjegla je glavom bez obzira.

Kada je Elizabeth čula to na vijestima, prisjetila se ženskog donjeg veša i gipsa koje je pronašla u ladici pa je kontaktirala policiju.

Kako sam se zaljubila u ubojicu 

Nazvala ih je prvi put u kolovozu 1974. U prvom pozivu kazala im je da je pronašla štake u sobi svog dečka koje izgledaju iste kao one korištene i najnovijem napadu. Njen prvi poziv, policija je ignorirala.

"Imamo previše posla da bismo vodili razgovore s djevojkama", kazali su joj tada policajci.

Kada je osjetio da mu je policija za vratom, Bundy se preselio u Utah gdje je paralelno s njegovim dolaskom porastao broj sumnjivih nestanaka. Elizabeth je tada ponovno pozvala policiju, no rekli su joj da je Bundy oslobođen svake sumnje.

Uhićen je konačno u ožujku 1976. zbog pokušaja otmice Caroll DaRonch, jedine Bundyjeve žrtve koja mu je uspjela pobjeći. Kasnije je pobjegao Tijekom suđenja, Bundy i Elizabeth bili su u kontaktu, a toe svjedoči njihova ljubavna prepiska. Uvjerio ju je da je nevin, a ona mu je povjerovala, no kako je prvo, a kasnije i drugo suđenje odmicalo, shvatila je da joj je lagao.

Jednom prilikom pitala je Bundyja je li i nju ikada pokušao ubiti. Odgovorio je potvrdno. Jedne noći, zaštopalo je dimnjak, stavio ručnik pod vrata i upalio peć kako bi ju ugušio na spavanju, no onda se probudila i zakašljala pa ej prestao.

Bundy je osuđen za 30 ubojstava i pogubljen 1989. Elizabeth živi mirnim životom daleko od javnosti, no odlučila je progovoriti o svemu u dokumentarcu koji snima 'Amazon Prime', Serija će imati pet nastavaka a zove se 'Ted Bundy, kako sam se zaljubila u ubojicu', a starta početkom iduće godine.

serijski ubojica

Ted Bundy

Elizabeth Kloepfer

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter