Foto: Prva u povijesti natjecanja

Misica u kupaćem kostimu izašla pred suce s malenim djetetom u naručju


Valerija Bebek
24.01.2018.11:40
Misica u kupaćem kostimu izašla pred suce s malenim djetetom u naručju
Profimedia

sažeto

Mlada žena je prošla u drugi krug natjecanja, ali od tada dobiva prijetnje smrću jer je na izbor došla s djetetom


Valerija Bebek
24.01.2018.11:40

Na izboru za miss po pisti u kupaćem kostimu prošetala se s malenom kćerkicom privijenom na prsa. Alessia Spagnulo (24) prijavila se na natjecanje Miss Italije, na dan preliminarnog natjecanja shvatila je kako joj nema tko pričuvati dijete. Partner radi u tvornici papira, a majka je medicinska sestra te nitko od njih nije mogao dobiti slobodan dan. Alessia je odlučila povesti kćerkicu sa sobom na natjecanje. U trenutku kada su natjecateljice trebale pred suce izaći u kupaćim kostimima, mlada žena se pred njima pojavila s nosiljkom u kojoj je bila kćerkica. Šestomjesečna Chloe tako je najmlađa djevojka koja se pojavila pred sucima na natjecanju ljepote, a njezino pojavljivanje nije oštetilo majku. Zajedno s još 17 natjecateljica Alessia je prošla u finalni krug.

Iako su se druge natjecateljice ponudile d aje pričuvati djevojčicu, majka je odlučila da će na pistu izaći s malenom u narjučju. "Zašto bih ju skrivala?", rekla je Alessia nakon svega. Njezin prolazak u idući krug velik je korak u svijetu izbora ljepote i znači prihvaćanje majčinstva kao stvarnost mnogih mladih žena koje se natječu. U Italiji se i danas sjećaju slučaja kada je pobjednica Miss Italije 1987. oduzeta titula. Mirca Viola proglašena je za miss te zemlje, no kada se saznalo da je majka, oduzeli su joj titulu.

Profimedia

"Moja poruka drugim majkama je da se vaši snovi mogu ostvariti čak i ako imate dijete i 1000 drugih obveza koje s time dolaze", kazala je Alessia. Dodala je da će u slučaju osvajanja titule svoju pobjedu posvetiti Mirci. Mladu majku osim sudaca, koji su je poslali u idući krug natjecanja, podupire i organizacija Miss Italije, piše The Independent.

"Sretni smo da svima možemo pružiti priliku i nagraditi ljepotu i talent", kazala je organizatorica Patrizia Mirigliani. No nisu svi tako dobro prihvatili neobičan nastup na izboru ljepote. Mlada žena je rekla kako je primila prijetnje smrću zato što je odlučila s djetetom izaći na pistu. Alessia tvrdi da je postala meta napada na internetu nakon što je objavila da je prva natjecateljica u povijesti izbora za miss koja se natjecala sa svojim djetetom.

"Zaslužuješ umrijeti zbog toga", napisao joj je netko, drugi su rekli da je to što je učinila 'neprirodno' i da bi 'se trebala držati posla kućanice'. Mladu ženu su iznenadili takvi komentari pogotovo jer nije imala kome ostaviti dijete na čuvanje. "Nikad nisam osjetila takvu vrstu nasilja, ali odbijam odgovoriti na to."

 

BUONGIORNO ??#miss365 #Rome #missitalia #happy #mamma #life #momanddaughter #casting

A post shared by Alessia Spagnulo (@alessiaspagnulo_) on Jan 22, 2018 at 3:05am PST

majčinstvo

Italija

izbor za miss

Miss

natjecanje ljepote

Alessia Spagnulo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter