Brazilski Dexter

Masakrirao je više od 70 kriminalaca, uključujući i oca kojemu je pojeo srce. Danas je na slobodi i nećete vjerovati čime se bavi


Mia Mitrović
11.11.2019.17:00
Masakrirao je više od 70 kriminalaca, uključujući i oca kojemu je pojeo srce. Danas je na slobodi i nećete vjerovati čime se bavi
Youtube screenshot

sažeto

Brazilskog serijskog ubojicu Pedra Rodriguesa Filhoa mnogi uspoređuju s Dexterom jer se specijalizirao za ubijanje onih koji zaslužuju smrt 


Mia Mitrović
11.11.2019.17:00

Brazilac Pedro Rodrigues Filho, kojeg zovu još i Pedrino Matador (Ubojica), jedan je od najintrigantnijih serijskih ubojica u povijesti ovog 'zanimanja'. Poput Dextera iz istoimene serije, Pedro je specijalizirao ubijanje ubojica i kriminalaca. Njegove su žrtve uglavnom okorjeli zločinci, pedofili i silovatelji pa ga neki smatraju najsimpatičnijim ubojicom na svijetu.

Rodrigues, kojeg su psihijatri definirali kao 'savršenog psihopata', odgovoran je za smrt najmanje 70 ljudi. Njih deset života je lišio prije no što je navršio 18. Rodriguesa život nije mazio. Rođen je 1954. u Minas Gariasu, državi na jugoistoku Brazila. Kao novorođenče na svijet je došao s teškim oštećenjima lubanje što je bila posljedica očeva redovitog premlaćivanja njegove trudne majke.

Krvava osveta 

Prvo ubojstvo počinio je sa samo 14. Žrtva je bio dogradonačelnik gradića u kojem je živio. Dječaka je razjarilo to što je optužio njegova oca, školskog domara za krađu i dao mu otkaz. Zbog toga mu je ispred gradske vijećnice pucao sačmaricom u glavu. Nedugo nakon toga, ubio je i drugog školskog domara koji je bio odgovoran za krađu.

Pred kaznenim progonom pobjegao je u Sao Paolo gdje je preživljavao zahvaljujući provalama. Ubijao je i dilere droge jer ih je nervirala nemoralnost njihova posla. U Sao Paolu se i zaljubio, no njegova sreća nije dugo potrajala.

Njegovu izabranicu, Mariu Aparecidu Olympiu ubrzo su ubili pripadnici narko bande u suradnji s policijom. Bila je u petom mjesecu trudnoće. Baš ako u nekom akcijskom filmu, Rodrigues je krenuo u osvetnički pohod. Locirao je i hvatao odgovorne za zločin jednog po jednog, dugo ih mučio, a potom ubijao.

Youtube screenshot

Iduća žrtva osvete bio je njegov otac koji je služio zatvorsku kaznu zbog ubojstva majke. Prilikom jedne svađe, sasjekao ju je s 21 ubodom mačetom. Rodrigues je ocu došao u posjetu u zatvor, izvadio nož i ubo ga 22 puta. Potom je izvadio i pojeo njegovo srce koje je još uvijek kucalo, ispričao je kasnije jednom reporteru.

Konačno je uhićen u svibnju 1973. prilikom rutinske policijske ophodnje. S ulice su ga skupili u društvu još dva kriminalca. Jedan od njih, silovatelj, nije živ dočekao dolazak u stanicu. Rodrigues ga je ubio tijekom vožnje na zadnjem sjedištu policijskog automobila.

Danas je Youtuber 

U zatvoru se Rodrigues odlično snašao. Okorjelih kriminalaca koji su prema njegovim kriterijima zaslužili smrt bilo je napretek. U zatvoru je ubio najmanje 47 robijaša. Jednom prilikom, napala su ga petorica zatvorenika u nakani da ga ubiju. Uspio je ubiti trojicu, a ostala su se dvojica dala u bijeg.

Zahvaljujući svojoj okrutnosti, uspio je preživjeti dugogodišnju zatvorsku kaznu u teškim uvjetima kakvi vladaju u brazilskim zatvorima što je pošlo za rukom tek rijetkima. Uglavnom je ubijao one za koje je procijenio da zaslužuju smrt, no ne i uvijek. Zatvorskog cimera ubio je jer je previše hrkao, a drugog jer mu se 'nije svidjela njegova faca'.

U zatvoru si je na lijevu podlakticu tetovirao natpis 'ubijam iz zadovoljstva'. U jednom od intervjua priznao je da mu je omiljena metoda ubijanja klanje i sjeckanje različitim vrstama hladnog oružja.

Zbog svojih je zlodjela Rodrigues najprije osuđen na 128 godina zatvora. Zahvaljujući ubojstvima koja je počinio iza rešetaka, kazna mu je produžena na 400 godina. Međutim, u Brazilu je maksimalno vrijeme koje netko može provesti u zatvoru 30 godina pa je Rodrigues 2018. pušten na slobodu.

Danas je sasvim drugi čovjek no što je bio. Ili barem tako sam kaže. Oženio se sa zatvorenicom s kojom se godinama dopisivao i prešao je na kršćanstvo. Danas uspješno vodi svoj YouTube kanal koji ima oko 90.000 pretplatnika. Putem videa na kanalu educira mlade kako da se okane kriminala i poručuje im da se zločin ne isplati.

serijski ubojica

Dexter

Pedro Rodrigues Filho

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter