Tko kaže da je roditeljstvo lako?

Mame u prosjeku provedu više od 1400 sati brinući se o zdravlju svog novorođenčeta tijekom prve godine


100posto
11.08.2019.08:00
Mame u prosjeku provedu više od 1400 sati brinući se o zdravlju svog novorođenčeta tijekom prve godine
iStock

sažeto

U prosjeku, mlada mama na Googleu pretražuje pojmove o zdravlju bebe 330 puta, a 337 puta zove ili piše poruke o bebinim simptomima svojoj mami 


100posto
11.08.2019.08:00

Kad žena postane majka mnoge se stvari promjene, a većini je zajednička nova razina brige. Jednostavno, postoji biće za koje je ona sada odgovorna 24 sata dnevno i rijetke su one koje u svemu ostanu smirene i bezbrižne.

Nevjerojatan je podatak, ali mame provedu više od 1400 sati brinući se o zdravlju svog novorođenčeta tijekom prve godine, stoji u istraživanju koje je proveo OnePoll. Radi se o prosječnom, zdravom djetetu.

To je više od osam tjedana provedenih samo u brigama. Mnoštvo je informacija i koliko god nekad mogu pomoći, s druge strane i odmažu. 

Iako bi ponekad najbolje bilo javiti se pedijatru, najbrže i najlakše je odgovore potražiti na Internetu. 

U prosjeku, u prvoj godini nakon poroda mama na Googleu pretražuje pojmove o zdravlju bebe 330 puta, 337 puta mahnito zove ili piše poruke svojoj mami ili drugoj iskusnoj ženskoj osobi o simptomima koje beba ima i što znače.  

Ostale brige koje slijede su da li beba dobro napreduje u skladu sa svojom dobi, dobiva li dovoljnu količinu mlijeka ili formule, i raste li i razvija li se beba kako treba. 

obitelj

majčinstvo

beba

porođaj

newsletter

Prijavite se na Newsletter