Ljubav je nekad slijepa

Majka petero djece ostavila je muža zbog beskućnika: 'Krao je i drogirao se, svi misle da sam luda, ali ja ga volim'


100posto
09.04.2019.17:00
Majka petero djece ostavila je muža zbog beskućnika: 'Krao je i drogirao se, svi misle da sam luda, ali ja ga volim'
iStock

sažeto

Poznato je da život piše najbolje bajke. Ovo je zasigurno jedna od njih, jer kako drugačije objasniti pobjedu ljubavi na kapitalizmom?


100posto
09.04.2019.17:00

Ne pišu samo danas suvremene bajke samo Disney, Veljača i Televisa Presenta. Zna se dogoditi, vjerovali ili ne, da poneku napiše i život. Iako bi laičko oko lako moglo zaključiti kako je priča koja slijedi izašla iz pera naše najplodonosnije doktorice za sapunjare, ovaj dramske serije.

Plot počinje otprilike ovako. Louise je žena u srednjim 40-im godinama, imućna, udata, majka petero djece. Louise odlučuje da je sazrjelo vrijeme da nešto od svoje sreće vrati svijetu. Osnovala je grupu za pomoć beskućnicima.

Sudbinska veza

Malo je znala da će to biti potez koji će joj zauvijek promijeniti život. "Bilo je to kao u nekom Disneyevom filmu. Konačno sam dobila svoj sretni svršetak. Kad sam upoznala Stuarta, te hladne noći u studenom, dok je spavao na nekom parkiralištu, sve se promijenilo", objašnjava svježe preudana gospođa.

CROPIX arhiva

Stuart je u to vrijeme još bio prljav i smrdljiv beskućnik, ali Louise je je vidjela muškarca koji se skrivao iza te fasade. "Čovjek nikad ne bi rekao da će on postati ljubav mog života. Uvijek sam se smatrala konzervativnom čistunkom. Ali, kad sam ga ošišala i kupila mu novu odjeću, pronašla mu posao, naša je ljubav procvjetala".

Ova inače nezaposlena majka grupu za pomoć beskućnicima osnovala je pred dvije godine. Bila je to izlika da pobjegne od svog desetljetnog braka koji ju je gušio. "Osjećala sam se očajno jer sam znala da je mom braku došao kraj. Onda sam u dućanu ugledala oglas i život mi se preokrenuo. Evo mene na putu u toplu kuću, a vani postoje ljudi koji spavaju na otvorenom u vrećama za spavanje."

Louise nije časila časa. Odmah se dala u akciju. „Okupila sam grupu volontera i krenula prikupljati donacije – deke, kapute, cipele, što je tko mogao dati“, prisjeća se.

Kvaliteta njezina života instant se poboljšala. Postala je sretnija jer je pomagala ljudima.

Zaljubila sam se, ali...

Stuarta je upoznala u studenom 2017. tijekom obilaska beskućnika. "Bila sam u šoku kad sam shvatila da je jedino što taj čovjek posjeduje jedan flekav madrac i hrpa prljavih deka. Dali smo mu malu peć i izmijenila sam broj s njim. Rekla sam mu da ću mu pomoći ako će išta trebati, baš kao što sam pomagala mnogim drugim ljudima."

Kako je prolazilo vrijeme, par se sve bolje upoznavao. "Jedne sam večeri jednostavno osjetila leptiriće u svom trbuhu. Ponovno sam se osjećala kao školarka", priznaje.

Idući joj je dan poslao poruku s molbom za dodatnom dekom. "Srce mi je počelo lupati i tad sam shvatila da sam zaljubljena u njega. Ali, znala sam da je to nemoguće. Ja imam veliku kuću i volim skupe stvari kojima me obasipa moj suprug", posramljeno će Louise.

Profimedia

Stuart je, s druge strane, bio prljavi beskućnik – kako je samog sebe nazivao, koji je još usto imao i problem s drogom. "Ja sam ipak u njemu vidjela jedino njegovu nježnu dušu. Lijepo smo razgovarali, uz njega sam se osjećala posebno."

Svi misle da sam luda jer sam s njim

Grupa je u međuvremenu skupila dovoljno novaca da se jednom beskućniku osigura smještaj. Pogađate koga je ta sreća zapala.

A kako je sudbina htjela, stan u koji je smješten nalazio se svega par metara od Louisine kuće. Pa ipak, dugo je oklijevala prije nego što je učinila taj prvi korak.

"S njim sam održavala profesionalnu vezu sve do travnja kad sam pukla. Poslala sam mu poruku, našli smo se na cesti. Strastveno me poljubio, a zatim se okrenuo i otišao. Bio je to najromantičniji trenutak u mom životu."

Osjećala se očajno, ali ipak je isti dan svom mužu pristala, piše ugledni The Sun, da se zaljubila u drugoga. "Svi su mislili da sam luda, ali on je čovjek mog života. Da, krao je da bi preživio i drogirao se, ali to je sad prošlost. Mi smo sretni", zaključuje.

ljubav

beskućnik

bračna nevjera

newsletter

Prijavite se na Newsletter