Nakon seksa nema spavanja

Liječnik upozorava na probleme koji mogu nastati ako se ne operete poslije seksa, jedan detalj je posebno važan


100posto
06.08.2019.08:00
Liječnik upozorava na probleme koji mogu nastati ako se ne operete poslije seksa, jedan detalj je posebno važan
iStock

sažeto

Penis je nakon seksa dom za dvije različite vrste bakterija: one iz vaginalne sluznice te one koje postoje na koži penisa


100posto
06.08.2019.08:00

Mnogi se tuširaju prije seksa, ali liječnici kažu da bi se trebalo oprati i nakon akcije.

"Baš kao što povremeno trebate ispolirati neki trofej ili prebrisati prašinu s drangulija na polici, i redovito čišćenje spolovila vrlo je važno, pogotovo nakon što ste bili seksualno aktivni", rekao je dr. John Zampella iz Centra za muško zdravlje u New Yorku za Men’s health.

Tijekom seksa izlučuju se tekućine, za spolovilo se lijepe stanice kože, a na njemu može zaostati i lubrikant. Stoga je važno očistiti ga i pripremiti za sljedeću uporabu.

iStock

"Penis je nakon seksa dom za dvije različite vrste bakterija: one iz vaginalne sluznice te one koje postoje na koži penisa. Vaginalna sluznica sadržava specifične kisele sekrete koji sprječavaju infekcije kod žene, no neki od njih mogu čak i iritirati osjetljivu kožu na muškom spolovilu", upozorava dr. Zampella.

Dodaje kako u slučaju analnoga seksa u sluznici također mogu biti vrlo opasne bakterije koje povećavaju rizik od infekcije, pa je pranje spolovila nakon seksa još važnije. Slično je i kod oralnog seksa, jer slina sadržava enzime koji pomažu u razgradnji hrane dok žvačemo, a koji mogu iritirati kožu muškog spolovila.

seks

penis

pranje

intimna higijena

newsletter

Prijavite se na Newsletter