Sad smo stvarno sve čuli

'Lezbijke postoje kako bi privukle muškarce i razmnožile se', zaključak je najnovijeg istraživanja


Valerija Bebek
24.05.2017.14:15
'Lezbijke postoje kako bi privukle muškarce i razmnožile se', zaključak je najnovijeg istraživanja
Profimedia

sažeto

'Kada ona ima odnose s drugom ženom, manje su šanse da će imati odnos s drugim muškarcem. Što znači ako ima istospolni odnos smanjuje se rizik klasičnog preljuba', kaže studija


Valerija Bebek
24.05.2017.14:15

Jedan od glavnih razloga zašto neke žene preferiraju druge žene je zato što se muškarci uzbuđuju na ideju lezbijstva, tvrdi nova studija.

Znanstvenici s ciparskog Sveučilišta Nikozija pokušali su shvatiti zašto lezbijstvo postoji (?) te su nakon opsežnog istraživanja zaključili da je to posljedica činjenice što se muškarci pale na pomisao o dvije žene u ljubavnom klinču.

"Znatan broj muškaraca priželjkuje da žena ima privlačnost prema istom spolu, a to je jedan od mogućih razloga zašto mnoge žene osjećaju takvu privlačnost", rekao je glavni istraživač Menelaos Apostolou za Pink News dodavši kako je to njegova teza u radu.

Niti jedna ispitana lezbijka

Nevjerojatno, ali u svom istraživanju nisu ispitali niti jednu lezbijku. Obuhvaćeno je 1509 heteroseksualnih ljudi, od kojih su saznali da bi 34,4 posto muških ispitanika htjeli partnera kojeg "pretežno privlače članovi suprotnog spola, ali povremeno istog spola". Isti odgovor dalo je samo 7,8 posto ispitanih žena.

Jedan od znanstvenih argumenata zašto muškarci preferiraju homoseksualno ponašanje žena je i da se tako povećava njihova sigurnost da će oni biti očevi potencijalne djece.

Profimedia

U znanstvenom radu piše: "Žena, vođena svojim seksualnim željama, može potražiti seksualne kontakte izvan dugoročne intimne veze. Kada ona ima odnose s drugom ženom, manje su šanse da će imati odnos s drugim muškarcem. Što znači ako ima istospolni odnos smanjuje se rizik klasičnog preljuba."

Studija je također pokušala analizirati razlike u mišljenjima onih koji su u dugotrajnoj i onih koji su u kratkoj vezi. Čak oko 30 posto muškaraca u kratkim, neobaveznim odnosima, rekli su kako bi htjeli da njihova partnerica povremeno ima istospolne odnose. Taj broj se prepolovio kod muškaraca u dugim i trajnim odnosima.

Menelaos tvrdi da ako neke žene žele odnose sa ženama to je "instinktivna seksualna osobina" koja služi kao mehanizam koji služi svojoj svrsi - razmnožavanju.

istraživanje

lezbijke

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter