njegova majka tvrdila da je ubijen zbog novca

Lažirao je vlastitu smrt, a njegova bivša tek dvije godine kasnije saznala je, na najgluplji mogući način, što se ustvari dogodilo


100posto
30.10.2019.17:20
Lažirao je vlastitu smrt, a njegova bivša tek dvije godine kasnije saznala je, na najgluplji mogući način, što se ustvari dogodilo
Profimedia

sažeto

Mladić je lažirao svoju smrt i za djevojku i za prijatelje, ali nije se udostojio ni odseliti iz grada


100posto
30.10.2019.17:20

Vjerojatno većina onih koji su se upustili u potragu za ljubavnim partnerom doživjela je neko razočarenje. Povlačenje, izbjegavanje, kukavički bijeg iz odnosa. Danas se to zove 'ghostanje', igranje duha. Netko nestane kao duh, kao da je umro. Naravno, to znači da se osoba više ne javlja i ne odgovara na poruke i pozive, ne stvarno da je umrla.

Prema National Geographicu, samo pet vrsta na svijetu, među kojima su i bogomoljke, simuliranje smrti povezane sa seksom. Međutim, na tja kratak popis možda bi trebali uvrstiti i dvadesetogodišnjaka iz Australije.

Svoje neobično iskustvo, zbog kojeg se obratila i policiji djevojka imena Rachel podijelila je s australskim ABC News. Rachel je tada imala 18, a njezin dečko sa pseudonimom Alistair imao je 21 godinu. On je radio kao kuhar u pubu gdje su oboje radili. "Bio je vrlo obziran, drag i zaista nimalo čudan, mislim d aje to bitno", kazala je Rachel koja je u pabu radila kao konobarica.

Profimedia

Sve je bilo dobro neka tri mjeseca, dok se Alistair jedne večeri nije vratio iz izlaska sa slomljenom rukom. Slomio ju je u tučnjavi, za koju, kako je rekao nije bio kriv. Za vrijeme bolovanja nije mogao raditi i prvo je od Rachel posudio 1000 dolara (oko 4600 kuna). Nakon nekoliko mjeseci su prekinuli, ne zbog duga, nego zbog sasvim drugih razloga.

Prvo odvikavanje, zatim smrt

Bila je mlada i lepršava, odlučila je prekinuti. Od ukupnog duga vratio joj je samo 300 dolara (oko 1380 kuna) i zatim ju je potpuno počeo izbjegavati. Ali nije propao u zemlju samo za nju, nego i za svoje prijatelje. Saznala je da je i njima dugovao i duplo više nego njoj.

"Prvo je prodao priču da ide na odvikavanje u Queensland. Isprva smo mislili OK, svima je dužan lovu. Situacija je postajala sve napetija, a priča se počela raspadati vrlo brzo", kazala je djevojka.

Ubrzo nakon toga, zajednički prijatelj nazvao je Rachel da joj kaže da je Alistair umro, a njegova je majka rekla svima da je ubijen nakon što je uzeo novac od neke motorističke bande. "Gledajući unazad zvuči glupo, ali u tom trenu nemate razloga sumnjati u takve vijesti. Da vas nazovem i kažem kako mi je umrla mama, sigurno mi ne bi rekli - daj da vidim potvrdu o smrti", kazala je djevojka. Vijesti su je pogodile, dosta je žalovala i na kraju pokušala nastaviti sa životom.

Profimedia

Dvije godine nakon toga, Rachel je s prijateljicom bila u restoranu u njihovom rodnom gradu, shvatila je da Alistairov brat radi tamo. Konobaru je rekla da bi htjela pozdraviti čovjeka. Šokirala se nakon što joj je konobar odgovorio da brata nema, ali da je Alistair tamo.

Bizarno ponašanje majke

Kada je pitala mogu li vidjeti Alistaira, menadžer restorana se stvorio pored njihovog stola i zamolio ih da odu. Dvije su žene nazvale restoran da bi razgovarale s 'pokojnikom', ali rečeno im je da nitko pod tim imenom tamo ne radi. Iduće su zvale policiju, koja ih je jednostavno otkačila.

Nekoliko minuta kasnije, Alistairova majka poslala je poruku djevojci - pisala je da je zbog 'scene' koju je izazvala u restoranu njezin sin ostao bez posla. Ista ta mater, prije dvije godine, svima je kazala da joj je sina ubila motoristička banda.

Iako je Rachel pokušala krenuti dalje, srela ga je za nekoliko godina u drugom restoranu. "Pogledi su nam se sreli, vidjelo se da me prepoznao. Rekla sam mu 'Dugo se nismo vidjeli', na što je on potvrdio. Ali kad sam ga počela ispitivati, pravio se da nema pojma tko sam ja", ispričala je djevojka.

Još uvijek nema pojma zašto se ponašao poput nekih vrsta insekata i odglumio svoju smrt, ideja koja mu ne bi uspjela ni da se odselio iz istog grada.

laž

ghostanje

odglumio smrt

newsletter

Prijavite se na Newsletter