MALE TAJNE

Kako uštedjeti pri kupnji opreme i odjeće za školu


100posto
29.07.2019.10:15
Kako uštedjeti pri kupnji opreme i odjeće za školu
iStock

sažeto

Polagano se bliži početak nove školske godine što nerijetko zna utjecati na kućni budžet.


100posto
29.07.2019.10:15

Knjige, školski pribor, bilježnice, ali i odjeća i nove torbe znaju roditeljima ''zapapriti'' kolovoz i rujan, ali upravo iz toga razloga vam donosimo tri savjeta kako da ne bankrotirate kada vam klinci krenu u novu nastavnu godinu.

Školski pribor

Jedna stvar kod koje ne smijete štedjeti je školska torba za koju stručnjaci savjetuju da se treba mijenjati svake dvije godine. Odaberite model koji je anatomski kako bi što manje opterećivao leđa školarca i zatim krenite u daljnju nabavku. Bojice, olovke, gumice i bilježnice uvijek su iskoristive i stoga provjerite ako imate nešto od toga što je ostalo neiskorišteno od prošle školske godine. Također uzmite u obzir kako se školski pribor kupuje kontinuirano tijekom čitave školske godine i samo nadopunjava novim stvarima tako da reciklirajte bojice, flomastere i vodene boje dok se ne potroše.

iStock

Odjeća

Prije početka školske godine, s djetetom napravite generalno čišćenje ormara. Uz zabavu i smijeh prođite kroz ormar, neka dijete isproba stvari i što je nosivo i prema tome možete vidjeti što sve trebate kupiti. Ujedno, prije početka škole vladaju brojne rasprodaje na kojima ćete za manju cijenu moći pronaći željene komade odjeće i obuće. Također, stvari koje je vaše dijete preraslo nemojte baciti već proslijedite potrebitima.

Knjige

Svi znamo kako najveći budžet odlazi na kupovinu novih knjiga, ali s lakoćom možete doskočiti i ovom problemu. U kvartu, ali i na brojnim forumima se možete raspitati za klince koji su razred iznad vašeg djeteta te od njih možete kupiti potrebne knjige za manju cijenu, a isto tako možete prodati knjige vašeg školarcaod razreda koji je završio. Naravno, vjerojatno nećete moći nabaviti sve potrebne knjige, ali uštedjet ćete svakako!

back to school

newsletter

Prijavite se na Newsletter