KONTROLIRAJTE KAOS

Kako urediti kutak za igranje i kutak za učenje


100posto
29.07.2019.10:10
Kako urediti kutak za igranje i kutak za učenje
iStock

sažeto

Dobro organiziran radni stol ili kutak za učenje i pisanje domaćih zadaća olakšati će ispunjavanje školskih obveza svakom djetetu te će im biti puno lakše usredotočiti se na ono što rade u ugodnom prostoru


100posto
29.07.2019.10:10

Najbitnija je dobra organizacija prostora gdje će vaši klinci imati mjesto za učenje, ali i za igru. Ako dijete već ima sobu, nemate nikakvih problema, ali to ne znači da na malom prostoru ne možete dobiti kutak koji će biti lijepo opremljen i funkcionalan.

Prvenstveno treba pažljivo odabrati mjesto gdje će se postaviti radni stol koji treba biti dovoljno prostran i, iznimno važno, dobro osvijetljen. Poželjno je da je blizu prozora, tako da dijete ima dovoljno prirodnog svjetla. Bez obzira na financijske mogućnosti, na stolu, stolicama i dobrim svjetiljkama nemojte štedjeti.

iStock

Ako vam problem predstavlja veličina sobe, za male prostore također postoji jednostavno rješenje. Posljednjih godina iznimno su popularni kreveti koji se nalaze na katu, a u donjem dijelu se napravi prostor za učenje s radnim stolom. Ovo je idealna opcija u kojoj dijete ima kutak za odmor i spavanje, ali istovremeno i mjesto za učenje i igranje. Mogući nedostatak ovakvog rješenja je nedostatak svjetla, ali uz kvalitetnu lampu s lakoćom možete doskočiti i ovom problemu.

U sobi je također bitno da dijete ima dovoljno prostora na radnom stolu. Računalo i monitor smjestite u lijevi ili desni kut stola kako bi radna površina ostala što veća, a pozicija stola (ukoliko je moguće) neka bude pored prozora. Stolica prvenstveno mora biti dovoljno visoka da dijete bude u prirodnom položaju, a podesive stolice uvijek su dobar izbor jer se prilagođavaju djetetovom rastu.

Sav pribor koji će dijete koristiti, poput knjiga, bilježnica, olovaka, bojica i tableta, treba biti djetetu na dohvat ruke, a nemojte zaboraviti ni . Idealna opcija su ladice u stolu i police iznad stola. Što se tiče igračaka i odjeće, najbolja je kombinacija ormara i komoda, ali u slučaju nedostatka prostora iskoristite police za vješanje.

back to school

newsletter

Prijavite se na Newsletter