Da, moguće je!

Kako ponijeti vlastitu cugu u avion i tamo je popiti potpuno besplatno (i legalno)


Valerija Bebek
13.04.2018.12:30
Kako ponijeti vlastitu cugu u avion i tamo je popiti potpuno besplatno (i legalno)
Profimedia

sažeto

Konačnu riječ o nečijoj sposobnosti da pije alkohol ima kabinsko osoblje i bolje vam je s njima se ne svađati


Valerija Bebek
13.04.2018.12:30

Osim ako ne letite prvim razredom, vjerojatno ćete dobiti jedno ili dva besplatna pića na letu ili ćete morati platiti za alkohol. Pošto je često na putu i o letačkim temama piše na stranici God Save the Points Gilbert Ott dao je nekoliko savjeta kako je zapravo moguće legalno ponijeti popiti vlastitu cugu u avion.

"Ovo nisu savjeti kako da se nebo pretvori u neprekidan tulum. To su samo savjeti koji mogu dodati malo zabave i potencijalno vam uštedjeti novac na idućem letu", napisao je Ott. Ovo su stvari koje morate znati kako biste mogli unijeti (alkoholna) pića u avion.

Pravilo 100 mililitara

Cijelu bocu whiskeya nećete moći prošvercati kraj osiguranja, ali postoji mnogo lakši način da unesete manje količine. "Sigurno znate da posudice za tekućinu ne smiju prijeći 100 ml. To vrijedi za parfeme, kozmetiku... Na sreću mini bočice alkohola uklapaju se u to pravilo. I možete ponijeti više mini boca kroz osiguranje. Sasvim je u redu. Stavite ih u plastičnu vrećicu, kao što biste napravili sa svim drugim tekućim predmetima".

Savjetuju da ovu opciju ne koristite ako imate vezu gdje morate ponovno proći osiguranje, prije nego ste konzumirali. Jer kupljeno piće ćete izgubiti.

Profimedia

Ono što je strogo zabranjeno

Unatoč svemu što je rečeno, vrlo bitno je znati da putnici ne smiju posluživati sami sebe u avionu. Bilo kojem avionu. Ne, ne možete. Ali, možete ljubazno zamoliti člana posade ako bi vam htjeli poslužiti piće koje ste ponijeli na let. Neke kompanije već reklamiraju kako njihovo osoblje služi piće doneseno na avion. No, ne postoji garancija da će bilo tko na to pristati, ali to je stvarno i to se događa.

Morate popiti sve

Nemojte pitati osoblje da vam otvori nešto što se ne može popiti tijekom leta. I budite diskretni. Kabinsko osoblje mora raspolagati sa svim što je otvoreno i nije konzumirano na kraju leta. Stog aje najbolje da se držite jednostavnih stvari. Ali, ako ste nervozni i bojite se leta, besplatni jack i cola mogu biti upravo ono što vam treba. A ako si to možete donijeti besplatno, zašto ne?

Konačnu riječ o nečijoj sposobnosti da pije alkohol ima kabinsko osoblje. Ako oni odluče da netko izgleda spremno za karaoke, imaju puno pravo da mu uskrate alkohol. U svakom slučaju - svađanje s njima proći će jako loše za putnika, tako da jednostavno nemojte to raditi. Sjednite, opustite se ljubazno uvjerite nekoga da vam natoči piće.

avion

alkohol

let

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter