ISKORISTITE SLOBODNO VRIJEME

Kako odabrati i prilagoditi izvanškolske aktivnosti svog djeteta


100posto
29.07.2019.10:20
Kako odabrati i prilagoditi izvanškolske aktivnosti svog djeteta
iStock

sažeto

Približava nam se nova školska godina, a s njom i odabir izvanškolskih aktivnosti


100posto
29.07.2019.10:20

Donosimo vam nekoliko savjeta kako s djetetom što lakše odabrati čime će popuniti svoje slobodno vrijeme.

Osnovna stvar od koje treba krenuti s odabirom je sportska aktivnost koja se sviđa vašem djetetu. Najbitnije je da s veseljem i entuzijazmom ide na treninge i da ga aktivnost čini sretnim. Nerijetko se i sama djeca precijene u željama i aktivnostima i stoga je idealno da dijete odradi probni (uvodni) trening prije nego upiše određenu aktivnost.

iStock

Ono što također treba uzeti u obzir su fizička sprema i građa djeteta, ali i to je li vaše dijete aktivnije ili mirnije prirode. Ako voli aktivnosti s loptom, provjerite pokazuje li više afiniteta prema tenisu ili timskim sportovima poput nogometa, košarke i rukometa. Ako ima viška energije, karate i taekwondo idealan su odabir, a za pokretljivost i izdržljivost možete odabrati gimnastiku. Plivanje i vaterpolo također su odličan odabir sportski aktivnosti, ali najbitnije je da dijete samo odabere što bi voljelo trenirati.

Ukoliko vam dijete ne pokazuje pretjerani interes za sport, možete ga upisati na tečaj stranih jezika ili glumu kako bi njegova kreativna strana došla dodatno do izražaja. Kao što smo već naveli, najvažnije je da dijete u izvanškolskim aktivnostima uživa u učenju i primjenjivanju novih znanja i aktivnosti.

iStock

Ono što je dodatno bitno kod odabira izvanškolskih aktivnosti su i lokacije treninga i škola jer morate uzeti u obzir kako ćete tamo morati voditi dijete dva do  tri puta tjedno. Termine treninga također pokušajte prilagoditi kako bi svima bilo jednostavnije, a opremu za same aktivnosti nabavite nakon konzultacija s trenerom koji će vas uputiti u sve detalje oko toga što je potrebno dijetetu za trening.

Za sam kraj, pobrinite se da djetetov dnevni raspored ne bude pretrpan i da dijete uživa u svojem tjednu.

back to school

newsletter

Prijavite se na Newsletter