foto: u laži su kratke noge

Kako je jedna fotografija izazvala paniku na internetu, pokušali su njome ocrniti druge, ali nisu očekivali da će se sve brzo saznati


100posto
22.09.2019.10:00
Kako je jedna fotografija izazvala paniku na internetu, pokušali su njome ocrniti druge, ali nisu očekivali da će se sve brzo saznati
Reuters/Ilustracija

sažeto

Fotografija je naime snimljena u Hyde Parku u Londonu, ali nakon godišnjeg protesta poklonika marihuane u travnju ove godine


100posto
22.09.2019.10:00

Udruga Australian Youth Coal Coalition (AICC), koja broji više od 3.000 Facebook članova, odlučila je posramiti sve one koji su ovih dana prisustvovali prosvjedu zbog klimatskih promjena objavivši na svojim stranicama fotografiju smeća za koju su tvrdili da su upravo prosvjednici ostavili u parku u Sydneyju. Fotografija uistinu izgleda šokantno je rprikazuje gomilu smeća koje je netko ostavio u parku.

"Pogledajte nered koji su današnji demonstranti zbog klime ostavili u prelijepom Hyde Parku. Toliko plastike. Toliko smeća. Toliko tužno", napisali su uz objavljenu fotografiju.

Fotografija užarila intenret

Post i fotografija ubrzo su postali hit na internetu te su podijeljeni više od 34000 puta, s gotovo 10.000 komentara, uglavnom osuđujućih za studente zbog nereda.

No, riječ je ustvari o prijevari, a to je ubrzo i otkriveno. Fotografija je naime snimljena u Hyde Parku u Londonu, ali nakon godišnjeg protesta poklonika marihuane u travnju ove godine.

Ipak je priča drugačija

Dan nakon tog događaja, Kompanija za trgovinu konopljom objavila je fotografiju na svojoj Facebook stranici, objašnjavajući da su nered koji su poklonici marihuane ostavili, očistii ljudi koji su protestirali zbog izumiranja ptica čiji skup je bio u blizini. Tako da je ubrzo otkrivena istina, a podvala AICC-a koji nije očekivao da će si netko dati truda i malo proguglati samo ih je dodatno osramotila. 

Facebook

prosvjed

fotografija

smeće

newsletter

Prijavite se na Newsletter