Medicinska sestra reagirala na blaćenje kolega

'Jedva čekate neku pogrešku bilo koga tko radi svoj posao da se možete obrušiti na svoje tipkovnice k'o lešinari na mrtvu živinu'


100posto
30.01.2019.18:00
'Jedva čekate neku pogrešku bilo koga tko radi svoj posao da se možete obrušiti na svoje tipkovnice k'o lešinari na mrtvu živinu'
Cropix / Ilustracija

sažeto

'Na papir sam stavila ono što tisuće medicinskih sestara Hrvatske osjeća', rekla je Martina Čvrljak


100posto
30.01.2019.18:00

Nakon fizičkih napada na medicinsko osoblje posljednjih dana, ali i napada majke blizanaca koja je reagirala zbog njihovog lošeg tretiranja prilikom hospitaliziranja, Zagrepčanka Martina Čvrljak objavila je status na svom Facebook profilu koji je izazvao veliku pažnju javnosti. Medicinska sestra je rekla da je morala reagirati jer se 'plemenita struka razvlači i blati u javnosti'. 

Prenosimo njezin status:

"Danima od nepoznatih ljudi, a na žalost i od onih koje poznajem i koje sam cijenila slušam gadarije i uvrede i sve ostalo čega se možete sjetit skrivajući se iza vlastitih tipkovnica i po hodnicima čekaonica, uvrede na račun struke koju ne smatram strukom nego identitetom nekoga tko je imao hrabrosti to izabrati.

Ne mogu vjerovati da netko čitajući da je netko napadnut na svom radnom mjestu i da mu se svakodnevno prijeti životom, ne mogu vjerovati da razmišljanja idu u tom smjeru da smo zaslužili i da nam tako i treba.

Malo me sram ponekad biti dio ovog naroda.

Jedva čekate neku 'pogrešku' medicinske sestre ili bilo koga drugog tko radi svoj posao... da se možete obrušiti na svoje tipkovnice k'o lešinari na mrtvu živinu.

Dane provodite pljujući po svemu, po nečemu što je vašem prijatelju i susjedu sveto!

Jel vam nije dosta te mržnje?!

Jel niste svjesni da se država prazni...jel niste svjesni sta se događa oko vas?

Jel vas stvarno nije strah zdravstvenog sustava koji čeka vašu djecu?!

Cropix

Zašto pljujete po onima u čijim cipelama ni koraka niste napravili?
Istina je da je zdravstveni sustav blagom riječju katastrofalan!

Zašto? Zbog bahatih i odvratnih zadravstvenih djelatnika?
...ili mozda zbog naroda koji kad kihne krene "preko veze" tražit pravdu po bolničkim šalterima napadajući po redu od službenice na šalteru preko zdravstvenih djelatnika do pomoćnog osoblja?!

Zbog naroda koji bez razloga puni čekaonice i hitnu službu... zbog gospođe koja je navratila oko 3 ujutro jer je eto vec dva mjeseca koljeno boli i eto sad je zaključila da joj je dosta?!

Zbog visokog gospodina koji je svoju majku "preko veze" eto dosao oko ponoći odbaciti malo do bolnice jer baš eto sa ženom i djecom mora malo na skijanje... pa će je eto malo ostaviti nama "ljudožderima" na skrb?!

Mi vam nismo krivi što ste bolesni i nismo vas zvali da nas dođete vrijeđat i prijetit nam!

Radimo svoj posao i znate što...radimo ga ODLIČNO koliko god nam vi puta pokušali podmetnuti nogu na tom putu.

Past ćemo i razbit nos... ali ćemo se ustati... i znate što, MI cemo brisat govna Vašoj bolesnoj baki... MI cemo stisnut ruku Vašoj majci dok se vi spuštate po snježnim padinama neke divne strane zemlje...

I dok se budete skijali i skrivali iza svojih tipkovnica vrijeđajući ono što ne razumijete... mi cemo otići na neko bolje mjesto... daleko... isto u neku drugu stranu zemlju, ali nećemo se vratiti za 15 dana sa slikama i uspomenama, mi cemo otići zauvijek...

Stojim uz svaku svoju kolegicu koja je bila "govno" prema vama, uz svaku onu nasmijanu i ne nasmijanu... uz svaku onu koja je majka i razumije kako je ostaviti svoje dijete u bolnici... jer ne bi vjerovali i ona je ČOVJEK!

Uz svaku onu koja je morala sa 19 godina na malo težem odjelu pedijatrije radit noćnu smjenu sama jer je eto opet stigla zabrana zapošljavanja... uz svaku onu koja je vezela bolesno dijete ili odraslog čovjeka za krevet... uz svaku jer mi znamo zašto takve "gadarije" moramo raditi.

Uz svaku onu koja je noć u kojoj si "Ti" narode spavao provela izbezumljena jer joj dijete na odjelu sjedi u kinderbedu i vrišteći lupa glavom u željeznu ogradicu, dok joj klinac u dobi od dvije godine u susjednoj sobi vrišti na podu jer se prebacio preko željezne ogradice na pod, a nije bio "brutalno vezan za krevet"...

a onaj slatki bebac pokraj je izvukao „infuziju“ i sad ima krvi po svuda, a nije mu rukica bila vezana i fiksirana... i eto sad ga ona grozna baba što tamo radi mora opet pikat onim iglama jer mora primiti taj lijek....

I onda u posjetu dođete Vi i vaše dijete je plavo, izmučeno, ispikano i uplakano... a ona "stoka" od sestre sigurno negdje pije kavu?!

Platite bar dopunsko osiguranje pa će možda „Ovi“ imati novaca platit dvije "stoke" da budu u smjeni!

...

Prestanite govoriti da nas plaćate i da smo zbog vas tu... ne plaćate nas vi... zaradimo mi svaku svoju kunu na načine koje ne možete ni zamisliti ni da vam ispričamo...

Mi s tim zivimo svaki dan a vi nemate pravo sudit jer ne znate!

I na kraju nakon svega... nažalost možda ćete jednog dana shvatit... nakon svih uvreda, mržnje i prijetnji... jednog dana kad ti nažalost budem trebala... koliko god si me vrijeđao i mrzio... bit ću tu i stisnut ću i tvoju ruku… jer sam medicinska sestra...!"

zdravstvo

liječnici

medicinske sestre

newsletter

Prijavite se na Newsletter