VIDEO: Ćorlukini prijatelji iz Sloboštine ispričali su nam svoje zgode

'Jedno Valentinovo u osnovnoj školi pojeo je čokoladu s frendom umjesto da ju pokloni curi'


Lada Novak Starčević
17.07.2018.17:00
'Jedno Valentinovo u osnovnoj školi pojeo je čokoladu s frendom umjesto da ju pokloni curi'
Privatni album

sažeto

'Naravno da su u kvartu svi preponosni na njega i prije osvojenog srebra', zaključuju Josip i Andrej, koji su s Vatrenim išli u osnovnu školu


Lada Novak Starčević
17.07.2018.17:00

"Vi ste ljudi s kojima sam odrastao, s kojima sam se družio. Ovo je poruka svima da svatko može doći na krov svijeta, ako ima dobre prijatelje i susjede", rekao je Vedran Ćorluka noćas na veličanstvenom dočeku u Sloboštini, u kvartu svog djetinjstva. Rekao je da mu najviše znači to što ga je dočekala ekipa. 

Cijelo prvenstvo svi u kvartu su navijali i bodrili ga u čuvenom lokalnom kafiću Moby Dick. I na dan dočeka na trgu u Sloboštini je od jutra bilo ludilo, a kad se naš reprezentativac napokon malo prije 23 sata pojavio, izazvao je erupciju oduševljenja.

Zapaljene su brojne baklje, a na improviziranoj pozornici je svirao bend. Djeca nisu otišla na spavanje, a Ćorluka je, iako premoren, strpljivo svima potpisivao dresove, lopte, majice... S njim je bila i zaručnica Franka Batelić.

Na dočeku su bili i Josip i Andrej, Ćorlukini najbolji prijatelji iz osnovne škole koji su s njim išli u razred.

"Uglavnom smo visili po kvartu. Zabavljali smo se kao i svi ostali, nogomet, razne igraonice... Djetinjstvo kao djetinjstvo, nogomet po cijele dane, na školskom, na klupice, na trgu na kocke...", prisjetili su se mladići.

Susjed: Drago mi je je na mojim živcima postao šampion

Često je napucavao loptu u betonski zid ispod jednog od balkona zgrade, a susjed koji živi u tom stanu danas priznaje kako mu je 'jeb... sve po spisku'. 

"On bi bez riječi uzeo loptu pod mišku i otišao nekamo drugdje. Danas mi je drago da je na mojim živcima postao šampion", ispričao je s puno ljubavi stariji susjed.

Vedran je, pričaju njegovi prijatelji, u Slobi (kako lokalni stanovnici zovu kvart) bio poznat po tome da je nosio loptu sa sobom gdje god je išao. 

"Sjećam se jednom kad je dobio neku najnoviju da ju nije dao nabijati na betonu s poda nego je inzistirao da se šuta iz ruke", smije se Josip.

Bio je prosječan učenik, ali je rasturao matematiku

I prve izlaske su prošli skupa. Omiljen im je bio klub Best. Klasika, kažu. Cure tada nisu bile neke ozbiljne veze, više simpatije.

Jedno Valentinovo u osnovnoj školi pojeo je čokoladu s frendom umjesto da ju pokloni curi.

Na pitanje kakav je bio učenik, kažu prosječan. Ipak je bio jako posvećen treninzima. Ali je rasturao matematiku.

Privatni album

Ćorluki njegova stara ekipa puno znači i nikad nije zaboravio svoj kvart iz djetinjstva te se stalno vraća u njega. Organizirali su skupa nekoliko nogometnih turnira u Sloboštini. To uvijek super ispadne, kažu prijatelji.

"Naravno da su u kvartu svi preponosni na njega i prije osvojenog srebra", zaključuju uglas Josip i Andrej, a stanovnici Sloboštine pokrenuli su i inicijativu da se njihov glavni trg preimenuje u Trg Vedrana Ćorluke.

nogomet

Vedran Ćorluka

vatreni

doček

Sloboština

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter