KAKO SAM S KAUČA TRAŽILA FRAJERA

Jedan mi je nudio brutalan seks, drugi želi da ga se zove 'gospodaru', a ako mi u drugoj minuti nisu pokazali svoj ud u erekciji smatrala sam se sretnicom


Vedrana Sunko
24.05.2019.21:00
Jedan mi je nudio brutalan seks, drugi želi da ga se zove 'gospodaru', a ako mi u drugoj minuti nisu pokazali svoj ud u erekciji smatrala sam se sretnicom
Ranko Šuvar/CROPIX

sažeto

Unatoč nekoliko suludih ponuda, najrasprostranjenija dejting aplikacija se u mom slučaju pokazala kao čudo zabave i poslovnih prilika


Vedrana Sunko
24.05.2019.21:00

Academic Singles Hrvatska se reklamiraju da su bolji od Tindera, al vjerujte ništa nije bolje od Tindera.

Ova vjerojatno najrasprostranjenija dejting aplikacija se u mom slučaju pokazala kao čudo zabave i poslovnih prilika, no sve to naravno uz napomenu da je znate koristiti s odmakom.

Za sve je kriv Bali

Sve je počelo prije dvije godine na Baliju. Nisam nikako uspijevala uloviti dobar val i upoznavati nove ljude, osim u slučaju kada su dolazili posredstvom postojećih prijatelja. Pitala sam ekspate za savjet i svi su redom rekli da je njihovo rješenje - Tinder.

Prvo sam negodovala jer sam smatrala da se na osnovu slike i šturog opisa vrlo malo toga o osobi može saznati, no to se kasnije pokazalo kao potpuno pogrešna predrasuda.

Izdržala sam tako još nekoliko dana sama tumarajući Balijem i onda napokon pokleknula i instalirala tu vražju aplikaciju. Tada je počela prava zabava.

Obilje muške ljepote i zanimljivosti rasprostrlo se ekranom mog mobitela. Bilo je tu zanimljivih susreta, sve u svemu dosta ugodnih trenutaka bez ikakvog očekivanja i forsiranja. Problem je nastao kad sam se nekoliko mjeseci kasnije vratila u Zagreb.

istock

Trbušćići, radijatorke, harmonike, predsjednica i djeca…

Ono što je moj Tinder u Zagrebu lovio prvo je izazvalo potpuni šok, a zatim bujicu smijeha. Trbuščići na sve strane, često u potkošulji modela radijatorka, a uz to u paketu ide harmonika, hrvatska zastava, naša dična predsjednica ili barem dvoje djece pa tko voli, nek izvoli. Tako nekako otprilike vam izgleda profilna slika tipičnog hrvatskog pastuha.

Druga krajnost su blistavi pozeri koji u u Johnny Bravo maniri napinju muskulaturu pred ogledalom kao i silne profilne slike mišića i trbušnih pločica za koje ponekad nisam sigurna je su li ljudskog ili životinjskog podrijetla, budući je glava najčešće odsječena, kako na slici, tako pokaže se kasnije i u zbilji. 

Uz takav profil najčešće je očekivati pozdrav u stilu „Dobro jutro, lutko...“, na što mi proradi sva feministička genetika, uz oči preokrene mi se i želudac, a onda uslijedi najčešće seksualno intoniran pokušaj konverzacije.

Vrlo brzo se, premda imam i ja mišiće za pokazivanje, ustanovi da ne dolazimo s istog planeta.

Nakon interakcije s frajerima koji se prezentiraju na ovaj način, budem poprilično sretna ako mi umjesto slova već u prvim minutama u inbox nije stigao kakav erektirani spolni ud, tek toliko da mi se da na znanje da postoji.

U ovu kategoriju najčešće spadaju i profili fotošopiranih samoljubnih manekena, koji polugoli lascivno namiguju s kreveta.  Mislim da se neki od njih šminkaju jer takav ten nemam ni nakon što me sredi profesionalna vizažistica i ispegla Airbrush aplikacija.

Brutalan seks s neznancem

Jedno od zanimljivijih iskustava je bila komunikacija sa strancem od kojih 46 godina, koji mi je već u prvoj poruci napisao:

 Ako si zainteresirana za brutalan seks s neznancem, slobodno se javi.

Pristojno sam odgovorila kako ležim u virozi opkoljena iskorištenim maramicama te jedino za što sam zainteresirana je da mi netko skuha čaj. No, istraživački duh mi nije dao mira pa sam ga nastavila ispitivati.

Iz razgovora sam iščitala da je u pitanju određeni fetišizam koji graniči s ovisnošću, a u nedostatku žena, kako je rekao, posluže i muškarci. Također mi je ispričao kako ga velik broj žena traži da simulira silovanje, što dosta govori o načinu na koji danas žene percipiraju seksualnost, no to ćemo ostaviti za jednu drugu temu.

Osim seksualnih ovisnika, fetišista, ljubitelja SM-a koji traže osobu kojom će dominirati i zvati ih „gospodaru“ i drugih endemskih vrsta, glavnu kastu, barem u sektoru od 35 do 50 godina, čine razvedeni očevi.

To je dosta zeznuta ekipa jer umjesto zabave nudi velike šanse da dobijete emotivno iscrpljenu osobu koja je na rubu plača i ne može prestati govoriti o svojoj bivšoj i djeci.

Naravno, kako i ćorava koka ponekad nabode zrno, možda baš potrefite nekoga tko je nakon teških životnih tektonskih pomaka uspio ponovo nagaziti tvrdo tlo pod nogama i njime kroči u svoj svojoj moći (čitaj, bez napadaja panike i kompleksa manje vrijednosti).

Dating

Dobro je i za posao

Ukoliko ste osjetljivi na energije drugih te znate nešto psihologije vrlo lako možete već iz same profilne slike iščitati što možete očekivati od osobe s kojom stupate u komunikaciju, a već nakon prvih nekoliko poruka vam postaje jasno u kojem smjeru može ili ne može cijela priča otići.

Budući sam po prirodi vrlo znatiželjna i otvorena Tinder mi je čak pomogao i u poslu.

Uz to što vam upravo pišem tekst o ovoj dejting aplikaciji jedna moja posve nepretenciozna prepiska je završila i poslovnom suradnjom. 

Posebno zanimljiva skupina su turisti i stranci. Ukoliko vam budžet to ne dozvoljava, a čeznete se naći u ulozi turista ili naprosto želite osvježiti predvidljivu svakodnevicu, preporučujem dejtanje s osobama koje ne živi na vašoj lokaciji. To je odlična prilika za upoznati ljude drugačijih svjetonazora te si priuštite pomalo neobičan, a ponekad i turistički, izlazak, a ako vas je volja i nešto više od toga...

Profimedia

Je li ovo slika pupka ili š***a?

Osim za dejtanje Tinder koristim i kao svojevrsnu društvenu igru. Sjećate se kako smo nekad sakupljali sličice pa ih međusobno razmjenjivali. Moja prijateljica iz djetinjstva i ja smo se upravo toga sjetile kada smo krenule razmjenjivati screen shotove najbizarnijih Tinder profila.

Dečki, hvala vam što ste nam priuštili sate i sate smijanja do suza. Najviše nas se dojmila profilna slika nečijeg pupka. Da, dobro ste pročitali, čovjek je umjesto lica na profil stavio sliku pupka, ili mi samo mislimo da je to pupak, a ne ono što se s njime rimuje… Kažem vam, zabavi nikad kraja…

Naime, moja prijateljica živi u Splitu pa pokriva sasvim drugo područje i ljude, a potencijal za zabavu je značajno narastao u trenutku kad mi je u Zagrebu Tinderu upecao frajera s kojim ona izlazi. Sreća je njegova što nismo zlobne i imamo pametnijeg posla, no razmatrale smo opciju da odem s njim na dejt, čisto da usporedimo bilješke i provjerimo koliko njegova priča drži vodu.

U svakom slučaju dvojite li oko Tindera, savjetujem vam da mu date priliku jer zabava je zagarantirana na ovaj ili onaj način. Kao i obično sve ovisi o vama i načinu na koji ćete se postaviti. Ako je situacija za očajavanje, a većinom je i gore od toga, držite se metode „brigu na veselje“ i smijte se grohotom.

ljubavne veze

dejtanje

Tinder

aplikacije

ljubavni život

newsletter

Prijavite se na Newsletter