Kad knjiški moljci polude

Jedan je ruski znanstvenik na Antarktici izbo svog kolegu jer mu je ovaj otkrivao krajeve knjiga koje nije pročitao. Istraga je u tijeku


100posto
30.10.2018.18:00
Jedan je ruski znanstvenik na Antarktici izbo svog kolegu jer mu je ovaj otkrivao krajeve knjiga koje nije pročitao. Istraga je u tijeku
istock

sažeto

Sergej Savitski tako se u povijest upisao kao prvi muškarav optužen za pokušaj ubojstva na Antarktici.


100posto
30.10.2018.18:00

Knjiški moljci nisu bezopasni koliko to volimo misliti. Potvrđuje to primjer znanstvenika s Antaktike koji je izbo svog kolegu jer mu je uporno otkrivao krajeve knjiga koje je čitao. Likovi su, naravno Rusi.

Sergej Savitski tako se u povijest upisao kao prvi muškarav optužen za pokušaj ubojstva na Antarktici.

Beloguzov je izvan životne opasnosti

Muškarci su prije nemilog događaja proveli zajedno nekoliko sati u izoliranoj ruskoj postaji na tom ledenom kontinentu, a obojica su se na čitanje navukli za svog boravka u postaji.

Ozlijeđeni je muškarac, Oleg Beloguzov, hitno prebačen u Čile s ubodnom ranom u prsima. Nož mu je ozlijedio srce, zbog čega je završio na intenzivnoj, ali se nalazi izvan životne opasnosti.

Prokleti alkohol

Njegov je napadač u međuvremenu deportiran u Rusiju gdje je uhićen. Istraga je u tijeku. Savitski je, inače, nakon incidenta poručio kako mu je žao što je došlo do ovakvog raspleta situacije. Tragediji je navodno, gle čuda, kumovao alkohol.

Radnici zaposleni u ruskoj postaji na Antarktici inače imaju pristup dvjema ruskim TV kanalima, sportskoj dvorani te knjižnici. Obojica znanstvenika provela su u toj istoj postaji zajedno posljednjih nekoliko godina.

pokušaj ubojstva

knjiški moljci

newsletter

Prijavite se na Newsletter