Prestao sam piti, žena nije i sad mi prijeti razvodom

Imam više energije, više se družim s djecom i pun sam para, a ona bi me ostavila jer joj se ne izlazi samoj


100posto
19.04.2019.18:00
Imam više energije, više se družim s djecom i pun sam para, a ona bi me ostavila jer joj se ne izlazi samoj
iStock

sažeto

Naša Ptica ovaj je tjedan osobito nabrusila kljun kad je čula za gospođu koja svog muža tjera u poroke


100posto
19.04.2019.18:00

Draga Ptico,

Otkako sam prestao piti moja žena tvrdi da sam prestao biti i osoba u koju se zaljubila i prijeti da će me ostaviti, ako se ne vratim cugi.

Da se razumijemo, nikad nisam bio neki alkoholičar. Pio sam vikendom i ponekad mi se znalo zalomiti preko tjedna, a onda sam, pred otprilike godinu dana, shvatio da uzaludno tratim svoj život i novac.

Mladi smo se vjenčali, dobili smo dvoje djece i ja stvarno mogu reći da sam sretnija osoba otkako više ne konzumiram alkohol. 

Imam više energije, više vremena za djecu i više novaca. Ne izlazim, ali sam sretan.

Ona još uvijek pije, što mene nimalo ne smeta, ali mrzi što sam ja prestao. Osim toga, počela je odbijati i pozive van jer kaže da ne želi biti neka čudakinja koja izlazi solo.

Ozbiljno se naljutila na mene i postavila mi ultimatum: alkohol ili ona. 

Što s njom nije u redu?

Anonimni antialkoholičar

Dragi antialkoholičaru,

potpuno te razumijem. Otkako sam ja prestala piti, svaki put bih se alkoholu vraćala na dnevnoj razini zbog toga što bi koka na katu ispod toliko kvocala da sam jednostavno morala iskapiti flašu kako bih je imala čime gađati.

Živim u krošnji, nema zidova, a kat ispod je metafora. Mi nemamo katove, imamo grane. Budimo realni, ljudi.

Iz istog razloga moja se šala ne može tretirati kao poziv na obiteljsko nasilje jer svaki oblik nasilja ovdje, na portalu 100posto, najoštrije osuđujemo.

Sad kad smo se, dakle, sporazumjeli da te ne ohrabrujem da ti kokneš svoju kvocajuću koku, vratimo se sukusu problema.

I ne, nije tvoj.

Znam kokoši, orlova i ovaca koje bi dale sve da njihove gore polovice konačno otpadnu od cice i prestanu pit. Ptice, doduše, nemaju cice, ali tko je vidio osobu s čvrstom namjerom koja neće iznaći izlaz i iz najbezizlaznije situacije?

Štediš, kažeš, družiš se s djecom i još imaš više energije.

U krevetu, pretpostavljam, onda nikad nije bilo bolje. Jer, ne samo da svi znamo da se alkohol i crvići ne ljube odviše, seks bez mamurluka preporađa učinkovitije od svete vodice.

Kaj da ti velim, naletio si na glupaču.

Umjesto da iskoristi lika koji doma čuva decu dok ona s prijateljicama brije okolo do iznemoglosti znajući da ju muž u tome podržava – dobro da nisi s nacijom podijelio njeno ime, svi znamo da klupski zahodi nemaju samo oči nego i oštre nokte, ona se prijeti da će te ostaviti ukoliko se ne vratiš starim praksama.

Ostavi, brate, ti nju, ovo pismo na sudu iskoristi kao dokaz njezine nesposobnosti, uzmi joj djecu i naplati alimentaciju. Pa nek' gospođa provjeri je li sustav na njenoj strani. 

Nitko ne voli manipulatore koji ljude uvlače u pakle ovisnosti. 

Glavu gore i samo jako! 

Odano, 

Tvoja Ptica

Posebne napomene

Riječ je o (crno)humornoj reakciji na našu otužnu stvarnost čiji je jedini i isključivi cilj nasmijati čitatelje. Ograđujemo se od odgovornosti budući da računamo na vaš zdrav razum kad su u pitanju savjeti koje ćete pronaći u odgovorima.

Dijagnoze, a shodno tome i terapije, ponavljamo, postavljati mogu samo za to stručno osposobljeni ljudi, što mi nismo, ali se zato s vremena na vrijeme nasmijati možemo svi. 

Želite li i vi, nakon svega, našu Pticu priupitati za koji savjet, javite joj se diskretno na [email protected]. Zasigurno ćete pogriješiti!

draga ptico

antisavjeti

newsletter

Prijavite se na Newsletter