VIDEO: 'Borili su se za goli život, vukli su se ispod površine'

Hrabri Hrvat ugledao je dvojicu mladića koji su se utapali i bez razmišljanja skočio u duboko more i spasio ih od sigurne smrti


100posto
18.01.2019.11:50
Hrabri Hrvat ugledao je dvojicu mladića koji su se utapali i bez razmišljanja skočio u duboko more i spasio ih od sigurne smrti
Facebook

sažeto

Siniša Leko obožava Tajland i bio je tamo već desetak puta


100posto
18.01.2019.11:50

Puljanin Siniša Leto (51) prošli tjedan je bio pravi heroj - od utapanja je spasio dvojicu neplivača u Pattayi na Tajlandu. Navodno se radilo o Kinezima. Kad su došli do kopna, dugo su dolazili do zraka, ali im nije trebala liječnička pomoć, piše portal ThaiVisa.

Kad im se približio pretpostavljao je da će potopiti u vodi zbog panike pa ih je smireno pustio da ga potope i hodao sa njima po dnu, napisao je društvenoj mreži. Objasnio je da je izronio odgurnuvši se jako od dna da uzme zraka i ponovo pod vodom hodao još 20-ak metara dok nije bilo toliko plitko dno da su mogli stajati samostalno.

Da ih nisam spasio sigurno bi se utopili jer su vukli jedan drugoga ispod površine. Kad sam došao do njih zgrabili su me kao da sam milijun eura. Nije bilo nikakve verbalne komunikacije, samo su se borili za goli život.

Leko je na Tajlandu već bio desetak puta, a sada je tamo mjesec dana. Planira ostati još neko vrijeme.

U videu koji je snimio nakon spašavanja, savjetovao je mladićima da idući put ne idu u duboku vodu.

Na kraju je rekao da se ne smatra herojem nego da ga zovu 'dobrim samaritancem'.

Tajland

utapanje

Pattaya

Siniša Leto

newsletter

Prijavite se na Newsletter