Stravičan slučaj zanemarivanja djeteta

Dječak u osnovnu školu donio paketić s heroinom. Šokiranoj učiteljici rekao je da ga lizanje čarobnog praha pretvara u Spidermana


100posto
19.11.2019.12:00
Dječak u osnovnu školu donio paketić s heroinom. Šokiranoj učiteljici rekao je da ga lizanje čarobnog praha pretvara u Spidermana
Profimedia / Ilustracija

sažeto

Slučajevi zanemarivanja djece zbog droge sve su češći u SAD-u


100posto
19.11.2019.12:00

U osnovnoj školi Lawrence u američkoj saveznoj državi Massachusetts zbio se stravičan slučaj roditeljskog zanemarivanja. Petogodišnji dječak, naime, u školu je navodno donio vrećicu s heroinom.

Dječak ej svojim učiteljima kazao da kada pojede ili poliže ovaj čarobni prašak iz plastične vrećice na kojoj je otisnuta slika Spidermana, postaje superheroj. na pitanje šokiranih učitelja gdje je pronašao vrećicu, kazao je da ju je uzeo iz dnevnog boravka svoje kuće.

Stan pun droge

Odmah je kontaktirana policija, a dječak je prevezen u bolnicu gdje je ustanovljeno da je uzeo malu količinu koja nije ozbiljno ugrozila njegovo zdravlje.

"Dječak voli Spidermana. Događaj je strašno potresao naše policajce. Ne susreću se s ovim baš često", kazao je policijski načelnik James Albert.

Anton Hauswitscka / Dubrovacki vjesnik / CROPIX

Kada je policija pretražila stan njegovih roditelja, pronašli su dječakova oca, 29-godišnjeg Bennyja Garciju kako spava na krevetu. U pretresu je pronađeno još paketića s heroinom oko kreveta na kojem je ležao, a pronađeni su i kod njega prilikom pretresa.

U početku, dječakovom ocu nije bilo posve jasno zbog čega ga policija privodi, no kada su mu objasnili što se dogodilo, bio je veoma potresen.

Zakazao sustav?

No to nije sve što su pronašli. Stan u kojem su stanovali, bio je pun droge. Zaplijenjeno je 38 vrećica s kokainom, dvije staklene posude s heroinom i još 150 paketića heroina na kojima je bila ispisana riječ 'Moć'.

IStock

Još 20 paketića pronađeno je u ormaru, kao deset vrećica s kokainom. Policija je otkrila i četiri voki-tokija s pripadajućim punjačima skrivene u kuhinji. Dječakov otac izjasnio se da nije kriv zbog posjedovanja droge i zanemarivanja djeteta. Do saslušanja mu je određen pritvor do 20. studenog. Garcia je otprije poznat policiji, a protiv njega je podneseno nekoliko prijava zbog posjedovanja droge. Dječak koji voli Spidermana oduzet je roditeljima, kao i novorođenče koje je također pronađeno u stanu.

Slučajevi djece koja zbog zanemarivanja dolaze u kontakt s drogom u SAD-u su sve češći. U Virginiji je tako nedavno preminula četveromjesečna beba, a u krvi su joj pronađeni opioidi i marihuana.

Obitelj bebe bila je poznata službama zbog zlouporabe droga, a sustav za socijalnu skrb nije učinio ništa da ju zaštiti što je izazvalo val nezadovoljstva u Virginiji.

kokain

heroin

Spiderman

zanemarivanje djece

newsletter

Prijavite se na Newsletter