Video: kakve veze imaju mjesec i pločnici

Gradske ulice su u tako katastrofalnom stanju da se ekipa odlučila malo sprdati s političarima i snimila najluđi video o kojem svi pričaju, a mnogi su nasjeli i povjerovali u dobru šalu


100posto
04.09.2019.15:00
Gradske ulice su u tako katastrofalnom stanju da se ekipa odlučila malo sprdati s političarima i snimila najluđi video o kojem svi pričaju, a mnogi su nasjeli i povjerovali u dobru šalu
Facebook

sažeto

Ono što je mnogima izgledalo kao neravna mjesečeva površina, zapravo je razrovana cest au jednom indijskom gradu


100posto
04.09.2019.15:00

Dok njihova svemirska agencija ispisuje povijest, građani Indije okupirani su više zemaljskim stvarima. Kasnije ovog tjedna na Mjesec će sletjeti letjelica Indijske svemirske agencije, a internetom se proširila snimka jednog indijskog 'astronauta' kako hoda po prepoznatljivim kraterima.

Samo nekoliko dana prije nego indijska mjesečeva misija Chandrayaan-2 sleti na mjesečev južni pol, što se očekuje 7. rujna, taj je povijesni trenutak iskoristio poznati street artist i aktivist Baadal Nanjundaswamy. Umjesto astronauta on je ukrao slavu i osramotio gradsko vijeće grada Bengalurua svojim lažnim 'slijetanjem'.

Nanjundaswamy je angažirao kazališnog glumca i filmsku zvijezdu Poornachandra Mysore, koji je odglumio pravi pravcati hod po Mjesecu kako bi ukazao na razrovane pločnike gradskih ulica.

Glumac je na sebe navukao srebrno, svemirsko odijelo, kojeg je sašio lokalni kostimograf i oko otprilike 22 sata krenuo u svoju šetnju mjesečevom površinom.

Na prvi pogled isti Mjesec

"Sve smo snimili kamerom na mobitelu, nismo koristili dodatno svjetlo. Naravno, nisam očekivao da će to ovako proći", kazao je Nanjundaswamy. Dodao je da ga je snimanje koštalo otprilike 8000 rupija (oko 750 kuna).

Nakon što su snimku pustili u svijet, umjetnika su sugrađani zatrpali porukama podrške. Čestitali su mu na unikatnom i predivnom načinu izražavanja protesta, kao i na kreativnosti njegova tima u prikazivanju ogromnih rupa na cesti.

"Isprva sam mislio da je agencija već pisala nekog na Mjesec. Ne to je naša cesta u Bengaluru. Hvala graditeljima i gradskom vijeću", napisao je jedan od građana.

Šala, odnosno akcija, urodila je plodom. Jer kako je komičar objavio na svojoj stranici, na razrovanoj cesti odjednom se mogu vidjeti užurbani bageri. Umjetnik je zahvalio svima na podršci.

Nanjundaswamy je već poznat po sličnim trikovima kojima stvara pritisak na lokalne političare da poboljšaju njihove zajednice. Tako su pokrpali jednu ogromnu rupu u asfaltu, nakon što je 2015. godine u nju doteglio živog krokodila.

Indija

Mjesec

rupe na cesti

newsletter

Prijavite se na Newsletter