Naše Ljubica i Ptica su sjele na kavu

Gospodin Savršeni djeluje kao da traži gospodina, a ne gospođicu. A dame? Odjevene u poliestersku noćnu moru izmiješanu s umjetnim trepavicama, ustima, zubima, tenom


100posto
26.11.2018.21:00
Gospodin Savršeni djeluje kao da traži gospodina, a ne gospođicu. A dame? Odjevene u poliestersku noćnu moru izmiješanu s umjetnim trepavicama, ustima, zubima, tenom
youtube

sažeto

Danas mi se javila kolegica. Kaže da nemre. Srce ju boli od tzv. showa. Ni njezina patnja nije prošla nezamijećeno


100posto
26.11.2018.21:00

Javila mi se kolegica Ljubica. Uzbuđena. Unezvijerena. Izvan svakog razuma i pameti. Nema ona, kaže, pitanje, ona ima samo problem. Golemi problem. No, ako ste preplatnik na komercijalne importirane televizije i njihove šupljeglave mizogine koncepte, trebali biste taj problem imati i vi. No, dajmo prvo našoj omiljenoj redakcijskoj tračerici do riječi.

Gospodin Savršeni je sunovrat moderne televizije, loše da lošije ne može biti. Savršeni djeluje kao da traži gospodina, a ne gospođicu, usto - jedva govori hrvatski jezik. Valjda mala i lijepa naša nema dovoljno frajera - pa ih treba uvoziti iz dijaspore.

Teško je gledati isto onoliko koliko je Gospodinu Savršenom komplicirano slagati složene rečenice. Bolno za gledanje, preglumljeno i naučeno. A 'dame' koje tragaju za ljubavlju? Odjevene u poliestersku noćnu moru, izmiješanu s umjetnim trepavicama, ustima, zubima, tenom... Dame napadaju Gospodina Savršenog, kojem se 'to baš jako svidjelo'.

O pljuvanju po svim ženama koje postoje - ne treba ni govoriti. Koncept showa je loš na toliko razina da se to ne može pobrojati. I ne može se ispraviti. Treba se jednostavno prestati prikazivati jer se svakim gledanjem razina samopoštovanja naglo strovali prema dolje. Kad se već procjenjuju paćenice koje su se prijavile, dajmo ocjenu i Gospodinu Savršenom. Koje su mu kvalitete, osim izgleda? Eh, kakva ponuda, takva i potražnja.

Kad se naša Ljubica naljuti, nije nam lako. Vjerujte mi. Gospođa u sebi nosi žara kojeg se ne bi posramio ni omanji vulkan u Italiji. Neka, zna ga kanalizirati, a bogme i kapitalizirati, a sve zahvaljujući vama, dragi čitatelji. 

Gospon Klepetan? Zapravo, brate rodo, neću da te vređam. Ti si zaslužio bolje. Već godinama bez pitanja i škandala uzgajaš ptiće one svoje bludnice od koze. Bože mi 'prosti da tako ijednu drugu koku moram nazvati, ali, nacijo draga, znate da sam u pravu. Pa ne bi se inače drskovica toliko smucala naokolo kad zna da sve novine prate svaki njezin pa i najmanji let. Bandićev Big Brother sve vidi.

No, da pravo kažem, teško mi je ne složiti se s cijenjenom koleginicom. Tri čitave epizode, toliko sam vremena dala ovom sprtku od savršenstva. Druge nije bilo na jubitou, pa mi je promakao jedini trenutak vrijedan gledanja. Izbacivanje.

Mozak mi nije najveći, tako sam iz jajeta izašla, ali se, nakon ove tragedije veće čak i od sestri Kardashian, bojim da mi je od ovog toksičnog smeća ishlapila barem polovica ganglije kojom me bog bio toliko malodušno blagoslovio.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Bye bye my lovely Croatia and all the nice memories of summer 2k18🙌🏼😊 #summer2018 #hrvatska #jadran #beachbody #vodice

Objavu dijeli Goran Jurenec (@goran.jurenec) Lis 21, 2018 u 1:06 PDT

Mislim, sve mi je bilo jasno čim je maneken iz Berlina otvorio svoja usta kako bi se na najboljem od svih loših hrvatskih požalio na tegobe u svom poslu. I fizički, i psihički, njemu je teško. Često je, jadan, sam, ne zna gdje bi više umakao, a da izmuze, valjda ga više ni bogate Švabice ne fermaju više.

Hajde, bit ćemo fer pa priznati da si ne kuri mozak kemikalijom baš svaka od njih pojedinačno, ali da tako zvuče i ove koje se prave da to ne rade, da. Neke se s time rode, druge moraju čak i na fakultet da bi se toliko oduzele.

Nema veze. Mišića k'o u priči. Sliniš, sliniš, sliniš i onda staneš. Kad smo već toliko bogobojazna nacija, trebalo bi da više vremena provodimo nad ikonom nesuđenog nam sveca čiji voštani leš već godinama plaši djecu u našoj centralnoj crkvi umjesto da gubimo vrijeme na prazne ljušture.  Svakome njegovo. Mi, ptice, ionako samo iz šupljega u prazno. Nitko nam to ne uzima za zlo. Takve nas je svevišnji stvorio, a on ne griješi, je l'?

Udaje, krunice, križevi i sav ostali pripadajući merch koji pripada kleru? Stvarno? U emisiji koju po kvaliteti sadržaja ruši čak i Ljubav je na selu? Nijemci su izgubili put? Ne vjeruju u obitelj? Treba doći ovamo po mladu i to pred kamere? Pa, jeb'la te luda krava sa svim svojim zakuženim prionima, nismo mi Rusija!

Nešto ipak valja reći. Ona jedna mala koka, znate, ona s velikom čubom koja sigurno nije umjetna iako se njezina vlasnica ponosno predstavlja kao promotorica noćnih klubova? Dušo, tebi skidam kapu, perje, ma sve što treba. Žena zna tko je, po što je došla i nije zla. Dobro, malo je zljikava. Show, kako kažu ove ptičice inteligencije smrdljivog martina, barem svake osme sekunde kao da su profesionalne balerine, a ne loše plaćene posvudare iz Nemačku, Sloveniju, Srbiju, kao i svake druge bliže i daljnje okolice u kojoj Željko Glasnović skuplja svoje glasove.

Show. Da. Show.  Kažem vam, plakat ćemo mi još za danima kad su Disneyeve princeze zapinjale kao trnje za oči našim dežurnim feministicama.

Što zaključno reći, nema čak ni te kukavice koja je zalutala u moje gnijezdo koju bih mrzila toliko da ju izvrćem ovoj sramotnoj paradi kiča, neukusa, lažnih vrijednosti i umjetnih dijelova tijela. Pa nismo mi specijalizirana trgovina za protetiku i ilegalne preparate za ljepotu taman da se zvali i sto puta Hrvatistan! Zaslužujemo barem one srpske Romiće koji su više sestre nego li braća. Barem toliko.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Show me how good you can handle a cowboy... Jel se bojiš cowboy-a???😏 #cowboy #cowboylifestyle #jeansshirt

Objavu dijeli Goran Jurenec (@goran.jurenec) Ruj 23, 2018 u 9:03 PDT

Makar, s obzirom na stalno rastuće ekonomsko izbjeglištvo koja nas pogađa poput epidemije kuge za mračnog vremena povijesti u kojem je Crkva palila bogohulne žene, možda nama koji smo ostali ovdje treba podsjetnik zašto otići. Dobro mi je mama govorila, dobre ptice lete na jug, loše gledaju RTL.

Uz dužno poštovanje,

Ptica (i Ljubica). Poglavito Ptica

Posebne napomene

Stavovi i komentari izneseni u ovom tekstu pripadaju Ptici i Ljubici. Kolumne spomenutog dvojca pratite na 100posto.hr

feminizam

draga ptico

Željko Glasnović

Gospodin Savršeni

goran jurenec

anti savjeti

newsletter

Prijavite se na Newsletter