Foto: U zdravlju, bolesti i smrti

Godinama su se voljeli i na kraju su samo htjeli umrijeti zajedno. Nije im uspjelo, a nju je dočekala strašna kazna


100posto
09.11.2019.18:00
Godinama su se voljeli i na kraju su samo htjeli umrijeti zajedno. Nije im uspjelo, a nju je dočekala strašna kazna
Profimedia

sažeto

Bračni par koji je 60 godina proveo u braku, odlučio je zajedno umrijeti


100posto
09.11.2019.18:00

Bili su u braku 60 godina, a jedina želja im je bila da umru zajedno. Da život piše najljepše i najtužnije romane osvjedočila se jedna bliska obitelj. Njihovi roditelji Dennis (81) i Mavis (80) Eccleston, iz Cannocka u Britaniji, odlučili su zajedno umrijeti. Otac Dennis bio je bolestan, u terminalnoj fazi raka, bilo je samo pitanje dana kada će otići. No, njegova supruga, nije htjela ostati na životu bez njega.

Par se dogovorio da će popiti koktel lijekova i umrijeti zajedno, o svemu su obavijestili svoju obitelj putem oporuke. Odlučili su prekinuti svoje živote zbog "lošeg zdravlja, zlostavljanja i svađa sa susjedima", učinili su to u veljači prošle godine. Čim su popili lijekove Dennis je umro, međutim liječnici su uspjeli spasiti Mavis. Probudila se kao udovica, ali i s optužnicom za ubojstvo supruga.

Njihova kćerka Joy Munns uspjela je izboriti slobodu za majku, na suđenju koje je trajalo dva tjedna. Revoltirana situacijom podijelila je posljednju fotografiju svojih roditelja na Facebooku. Ležali su zajedno jedno do drugog na bolničkim krevetima. Samo 20 minuta nakon što je fotografija snimljena otac je umro.

Načelnik htio od nje napraviti primjer

"Izgleda li vam moja 80-godišnja majka kao ubojica? Ova fotografija mi slama srce, ali sam je odlučila objaviti kako bih podigla svijest o patnji koje obitelji prolaze gledajući svoje najbliže u mukama. Mama je optužena za ubojstvo zato što se željela ubiti zajedno sa svojim mužem koji je bio na samrti i u strašnim bolovima. Zbog toga je bila u zatvoru 30 sati i prošla je suđenje. Na sreću, sudac je bio razuman čovjek i oslobodio ju je optužbi", napisala je Joy.

Obitelj tvrdi da je policija u zatvoru maltretirala Mavis, a njen sin Kevin kaže da mu je načelnik rekao kako će od njegove mame 'napraviti primjer'.

Žena je svjedočila na sudu gdje je rekla kako je njezin suprug tog dana, kad su popili koktel lijekova 'jaukao kao ranjena životinja' od nevjerojatnih bolova. Tada su se dogovorili da će sve završiti.

"Molio me da mu pomognem da umre i dao mi je točna uputstva kako da to napravim. Rekla sam mu ako je stvarno odlučio tako otići - idem i ja s njim. Moj život je ništa bez njega i uopće me nije bilo briga hoću li dalje živjeti. Da me Dennis danas opet isto zamoli, napravila bih isto. Samo sam željela biti sa svojim suprugom", ispričala je Mavis.

ljubav

smrt

brak

newsletter

Prijavite se na Newsletter