Ujutro se razbuđuje ledenim kupkama

Ekscentrični direktor Twittera vikendom pije samo vodu jer mu se dok gladuje čini da vrijeme sporije prolazi


100posto
13.04.2019.13:00
Ekscentrični direktor Twittera vikendom pije samo vodu jer mu se dok gladuje čini da vrijeme sporije prolazi
Twitter

sažeto

Jack Dorsey najbolje se oslobađa stresa kad se isključi iz svijeta na deset dana. Tada ne koristi mobitel i po cijele dane meditira


100posto
13.04.2019.13:00

Još jedan u nizu ekscentričnih bogataša je Jack Dorsey (42), izvršni direktor i suosnivač Twittera.

Njegove neobične navike, smatra on, smanjuju mu stres. Nedavno je tako objavio da jede samo jedan obrok dnevno, tušira se isključivo hladnom vodom, a na posao, dok kojeg ima 75 minuta, ide uvijek pješke.

Do prije dvije godine je bio vegan, ali je odustao kad mu je majka rekla da zbog previše beta karotena ima narančastu boju kože.

Treći dan posta činilo mi se da haluciniram

Dorsey jede po paleo principima što znači da izbjegava ugljikohidrate, a baza su mu meso, riba i povrće. Za desert najradije jede bobičasto voće ili tamnu čokoladu, a povremeno popije čašu crnog vina. Od petka do nedjelje posti, odnosno pije samo vodu. 

“Mogu to, ovo mi je treći put da sam tako odlučio”, rekao je milijarder i objasnio da se, kad je prvi put dva dana pio samo vodu, treći dan osjećao kao da halucinira. 

Bilo je to čudno stanje. No kasnije sam shvatio koliko se naši dani zapravo vrte oko obroka. Vrijeme se uspori kad ne jedem, pa mi izgleda kao da dan dulje traje. 

Posljednje tri godine ledene kupke izmjenjuje s vrućom saunom, tri puta po 15 minuta na dan, otkrio je za Daily Mail.

Ipak, najviše od svega ga resetira meditacija tijekom koje se na deset dana povuče u osamu - ne čita ni ne piše, a sa sobom ne nosi ni smartphone. 

twitter

zdrav život

paleo dijeta

Jack Dorsey

newsletter

Prijavite se na Newsletter