VIDEO: ŠOKANTNI PRIZORI S GOOGLE MAPSA

Duh plavokose djevojčice u napuštenom sirotištu, Sotonska glava nasred prometne ulice, Bigfoot skriven u šumi...


100posto
10.06.2019.12:00
Duh plavokose djevojčice u napuštenom sirotištu, Sotonska glava nasred prometne ulice, Bigfoot skriven u šumi...
iStock

sažeto

Neki ih nazivaju misterioznim, dok drugi kažu da se radi o igri svjetlosti ili običnoj slučajnosti


100posto
10.06.2019.12:00

YouTube kanal Dark5 pretražio je brojne Google karte širom svijeta i predstavio pet neobičnih bića snimljenih kamerom. Neki ih nazivaju misterioznim, dok drugi kažu da se radi o igri svjetlosti ili običnoj slučajnosti.

1. Na snimci prometne ulice u brazilskom Florianopolisu 2013. godine Google je zamutio jedan izlog. Kad se fotografija približi, ispod se vidi stravična figura, koja kao da dolazi iz neke druge dimenzije.

Neki vjeruju da je riječ o tzv. Sotonskoj glavi, što je jedan od mnogih duhova brazilskog folklora. Izvješća o njemu različita su i zastrašujuća. 

Opisuju ga kao dugokosu osobu koja ima široke, zastrašujuće oči. Legenda kaže da je jedan dodir ovog zlog entiteta dovoljan da se osoba koju takne razboli i umre.

2. Na fotografiji iz 2015. iz francuskog Nancya vidi se balkon koji je fotošopiran u pokušaju da se prikrije jezivo neidentificirano stvorenje koje se vidjelo 2011.

Na toj se slici nalazio neki oblik deformiranog stvorenja, a mnogi su ga nazvali izvanzemaljcem. Prema teoretičarima zavjere, budući da je fotografija spremljena prije nego su je s Googlea cenzurirali, potom i prepravili - to definitivno nije bez razloga. 

3. Uz kanadsku je autocestu 2013. godine snimljena neobična tamna figura, koja se povlači u gustu šumu. Lovci na BigFoota od tada tvrde da je to on, budući da je to područje poznato po njegovim navodnim viđenjima. 

Bigfoot se opisuje kao krupno čovjekoliko biće obraslo dlakom, jakog torza i visine dva do tri metra. Navodno luta u divljinama Sjedinjenih Američkih Država i Kanade.

4. U Liverpoolu se na Google-ovoj snimci iz 2014. navodno nalazi duh plavokose djevojčice pokraj prozora napuštenog sirotišta. Taj se kompleks otvorio 1874. godine, a 1954. je pretvoren u bolnicu za duševno poremećene s kriminalnim prekršajima. Od 1997. prostor je napušten, a lokalci tvrde kako je mjesto opsjednuto - kontinuirano prijavljuju neobične zvukove, svjetla...

5. U Italiji je na Google Mapsu prikazana vrlo neobična formacija oblaka. Neki su taj prizor proglasili najavom Apokalipse. Sličan je snimljen i u švicarskom Quartenu. Teoretičara zavjere tvrde da su to prikazi anđela koji čuvaju Zemlju od demona.

misterij

horor

Google Maps

newsletter

Prijavite se na Newsletter