Foto: Bravo za najboljeg tatu

'Dok se žena borila za život, ja sam dojio našu tek rođenu kćerkicu. Učinio bih to opet'


100posto
06.08.2018.14:00
'Dok se žena borila za život, ja sam dojio našu tek rođenu kćerkicu. Učinio bih to opet'
Facebook

sažeto

Dojenje i kontakt kožom na kožu iznimno je bitan ovim roditeljima, a otac nije htio od toga odustati ni kada je mama završila u intenzivnoj


100posto
06.08.2018.14:00

Nakon teškog i opasnog poroda, mladi otac je prigrlio tek rođenu kćerkicu, dok su se liječnici borili za život njezine majke. Mlada trudnica imala je preeklampsiju, poremećaj u trudnoći koji se manifestira kroz visok krvni talk i razinu proteina u urinu. U njezinom slučaju došlo je do izraženog oblika eklampsije kada je dobila grčeve nalik onima kod epilepsije.

Liječnici su porodili April i nastavili se boriti za njezin život, a djevojčicu Rosaliju donijeli su u naručje ocu Maximillianu Neubaueru. "Kada je sestra donijela djevojčicu nisam mogao suspregnuti sreću, ali sam istovremeno bio prestravljen jer nisam vidio svoju ženu. Sestra me uvjerila da će biti dobro te da su je prebacili na intenzivnu kako bi se tamo oporavila. Dojenje i neposredan dodir kožom na kožu bio je velik dio našeg plana", opisuje mladi otac.

Facebook

Kako nisu znali kada će se April probuditi i oporaviti, medicinska sestra pitala je ova kako bi htio nahraniti Rosaliju, jer je beba morala jesti odmah. "Naravno, odabrao sam najneobičniji način za muškarca, zbog toga kakav sam - odlučio sam dojiti svoju kći. Nakon što sam skinuo majicu, na prsa su mi pričvrstili umjetnu bradavicu sa štrcaljkom", opisao je novopečeni tata kako se odlučio dojiti kćer, nekoliko trenutaka nakon što se rodila.

"Nikad mi ne bi palo na pamet da ću se naći u toj poziciji, ispočetka je bilo malo neugodno. Ali bio sam tako sretan što sam tu za svoju kćer u teškim trenucima i što mogu ispuniti želju svoje supruge. Učinio bih sve za svoju ženu i kći, bez ikakvih pitanja, a dojenje mi se činilo kao sasvim prirodna stvar", kazao je Maximilian piše Metro.

Facebook

April se probudila satima kasnije i bila je dovoljno stabilna da prvi put vidi svoju malenu kćerkicu. Bio je to vrlo emotivan trenutak za mladu obitelj. "Pustio sam da prvo proživi taj moment da je postala majka, a zatim sam joj rekao za svoje dojenje naše kćeri", kazao je Max.

Nakon što se oporavila mlada žena je preuzela ulogu dojilje i hraniteljice njihove bebe. "Bilo je to nevjerojatno iskustvo koje bih definitivno ponovio ako bude potrebno. Nadam se da će naša priča inspirirati mnoge da izađu iz okvira i učine što god je potrebno za svoju obitelj, kazao je mladi otac.

Facebook

obitelj

porod

otac

dojenje

newsletter

Prijavite se na Newsletter