POSAO IZ SNOVA

Dobili su priliku života da se okušaju u željenim poslovima, a za jednoga od njih već je prvi dan pala ponuda koja se ne odbija


PR
02.07.2019.09:20
Dobili su priliku života da se okušaju u željenim poslovima, a za jednoga od njih već je prvi dan pala ponuda koja se ne odbija
iStock

sažeto

Portal Danasradim.hr u suradnji s Hanza Medijom odradio je kampanju u kojoj je pet kandidata imalo priliku vidjeti je li njihov posao iz snova upravo onakav kako su ga zamišljali


PR
02.07.2019.09:20

Pronaći posao u kojem ćemo zaista uživati i koji će nas istinski ispunjavati jedan je od najvećih uspjeha koje možemo postići u životu. Mladi često imaju iskrivljenu sliku o željenim poslovima zbog čega često nemaju mogućnost provjere da je posao o kojem oduvijek sanjaju zaista onaj koji bi htjeli raditi do kraja života.

Upravo iz tog razloga je portal za privremeno i sezonsko zapošljavanje Danasradim.hr, u suradnji s medijskim partnerom Hanza Medijom, odradio kampanju "Posao iz snova" uz pomoć koje su mladi na jedan dan mogli bolje upoznati i iskusiti radno okruženje kod željenog poslodavca te vidjeti je li njihov posao iz snova upravo onakav kako su ga zamišljali.

iStock

Pet poslodavaca, pet poslova iz snova

Koncept kampanje koja je provedena prvi puta na našem tržištu bio je vrlo jednostavan - pet poslodavaca, pet poslova iz snova, jedna platforma, a njen cilj bio je da kandidati odabrani na natječaju prepoznaju vlastiti posao iz snova.

Poslodavci koji su izabrani kao reprezentativni za poslove 21.stoljeća su PR 365 komunikacije, Zubak grupa, ELFS, Privredna banka Zagreb i Bluesun hotels&resorts. Što sve traže od svojih zaposlenika i što im sve nude, poslodavci su otkrili prije objave natječaja.

Nakon njegovog završetka odabrani kandidati proveli su jedan stvarni radni dan kod navedenih poslodavaca, a njihove dojmove i prve poslovne korake pomno smo dokumentirali u obliku video materijala.

Kandidati iz prve ruke saznali sve o željenim poslovima

Alen Žigić iz Bošnjaka, kojemu je želja studirati odnose s javnošću i medije, dobio je priliku da provede dan u jednoj od najpoznatijih agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj - PR 365 Komunikacije u kojoj je upoznao i nekoliko njihovih poznatih klijenata.

Danijelu Matkovu Zubak Grupa je na jedan dan omogućila iskustvo na poziciji Specijalista za digitalni marketing. S obzirom na to da Danijel ima određene digitalne kompetencije, vrlo brzo se snašao u radnom okružju te je imao prilike vidjeti kako izgleda rad različitih odjela tvrtke.

Dena Mikulan iz Rijeke provela je jedan radni dan u brendu ELFS, koji je u samom vrhu domaće i regionalne modne scene, a njihove haljine nosi i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Dena je saznala kako nastaju haljine nastaju i kako izgleda proces njihove izrade, a sva stečena znanja i informacije morala je iskoristiti kako bi kreirala ljetnu majicu po njenom ukusu. Na kraju radnog dana njena očekivanja su bila ispunjena, a Dena bi, kako je kazala, bila presretna da radi za ELFS.

Stjepan Belčić iz Rakitovca dobio je priliku da na poziciji programera provede dan u modernom i dinamičnom okruženju PBZ-a. Stjepan je iz prve ruke saznao kako izgleda izrada projekata i suradnja s klijentima iz cijelog svijeta, a zadatke koji su stavljeni pred njega obavio je uspješno.

Posljednji kandidat bio je budući kuhar Damir Mešić koji je proveo dan u SENTIDO Bluesun hotelu Berulia. Od najboljih domaćih chefova saznao je sve tajne pripreme ukusnih jela, a njegova profesionalna priča završila je sa šećerom na kraju te je od 1.7. stupio u radni odnos s poslodavcem.

Kandidati koji su sudjelovali u ovoj kampanji, ali i oni koji u se prijavili, nadaju se kako će portal Danasradim nastaviti s ovakvim prilikama za mlade da se istaknu, upoznaju poslodavce, umreže se te zaista pokušaju ostvariti karijeru u zanimanjima iz njihovih snova.

Platforma preko koje poslodavci mogu brzo odabrati zaposlenike

Danasradim je mlada hrvatska start-up kompanija koja se kontinuirano razvija i raste. Prije nešto više od godinu dana lansirali su portal koji u stvarnom vremenu, brzo i jednostavno, spaja ponudu i potražnju sezonskih, povremenih, privremenih i dodatnih zaposlenja te zainteresiranih radnika, a u njihovoj bazi korisnika registriralo se više od 45.000 radnika i više od 1200 poslodavaca.

Ovaj start-up kontinuirano radi na razvoju i unaprjeđenju poslovanja te radnicima žele omogućiti da uz što više stvarnih i iskustvenih informacija mogu donijeti odluku o odabiru poslodavca.

Danasradim je prva platforma za zapošljavanje koja je bazirana na privremenom, kao i sezonskom zapošljavanju. Kvaliteta njihove baze iznimno im je važna jer upravo preko nje poslodavci mogu brzo odabrati prave kandidate za svoje poslovanje, a pripremaju i nekoliko inovativnih rješenja koja će dodatno ubrzati proces pronalaska adekvatnog radnika odnosno poslodavca.

Danasradim pruža mogućnost učenja i unaprjeđenja znanja te primjenu istih u stvarnom poslovanju, a iako posluju u digitalnom svijetu važan im je pristup korisnicima kroz razne radionice i predavanja.

posao iz snova

danasradim.hr

zaposlenje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter