Bolno iskrena ispovijest o golemoj tuzi

Djevojka o borbi s depresijom: 'Danas sam počešljala kosu. Prvi put nakon četiri tjedna'


Valerija Bebek
13.05.2017.11:25
Djevojka o borbi s depresijom: 'Danas sam počešljala kosu. Prvi put nakon četiri tjedna'
Facebook

sažeto

'Depresija je kad plačeš dok ne ostaneš bez suza, samo stenješ kako bi došao do daha', kaže 17-godišnjakinja


Valerija Bebek
13.05.2017.11:25

Djevojka koja se bori s depresijom objavila je na društvenoj mreži svoju fotografiju uz poduži tekst. Katelyn Marie Todd (17) uslikala se dok češlja kosu i pokušala je tim primjerom zorno objasniti što znači depresija. Istaknula je kako to nije romantično stanje kakvim ga javnost zna shvaćati.

"Danas sam počešljala kosu. Prvi put nakon četiri tjedna. bila je zapetljana. Pucala je i ispadala svakim zamahom četke. Plakala sam dok sam ju šamponirala i stavljala regenerator, jer sam zaboravila kako je to kada prstima prolazim kroz nju. Oprala sam i zube. Prvi put u tjedan dana. Desni su mi krvarile. Voda u lavabou je bila crvena. Plakala sam i zbog toga", bolno je iskrena Katelyn Marie.

Njezin status privukao je veliku pozornost, gotovo 300.000 ljudi ga je podijelilo na Facebooku, isto toliko je reagiralo na njega. Opisala je da kada je izašla iz tuša nije mogla prestati mirisati kosu i ruke. Kazala je da neko vrijeme nije grlila ljude jer je loše mirisala. Kaže kako nema čiste odjeće, jer je preumorna da je opere.

"Depresija nije lijepa. Depresija je loša higijena, prljavo suđe i bolno tijelo od previše ležanja. Depresija je kad ti ostanu samo tri prijatelja koji jedini imaju strpljenja i ljubav istinskih svetaca. Depresija je kad plačeš dok ne ostaneš bez suza, samo stenješ kako bi došao do daha. Depresija je kada buljiš u strop dok te oči ne zapeku, jer si zaboravio treptati", nastavila je.

Facebook / Katelyn Marie Todd

U zadnjem dijelu svog obraćanja pozvala je sve ljude čiji bližnji se bore sa sličnim problemom da imaju razumijevanja za njihovo stanje. "Depresija je i kad rasplačeš svoju obitelj jer oni misle da ih više ne voliš jer si otuđen. Ona je emocionalna praznina koju fizički osjećaš. Molim vas budite nježni s prijateljima i članovima obitelji koji nemaju energije kako bi se oprali, družili s vama ili se brinuli o sebi. I molim vas, molim vas shvatite ih ozbiljno ako vam pričaju o tome. Trudimo se. Kunem se, trudimo se. Vidite? Počešljala sam kosu danas", završila je svoj potresan status.

Facebook / Katelyn Marie Todd

depresija

Ispovijest

psihičko stanje

Katelyn Marie Todd

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter