Šokantna ispovijest

'Djevojka mog muža postala mi je najbolja prijateljica i sestra, uživamo u dijeljenju, a ovako izgleda naš život'


100posto
23.11.2019.16:20
'Djevojka mog muža postala mi je najbolja prijateljica i sestra, uživamo u dijeljenju, a ovako izgleda naš život'
Profimedia

sažeto

Iskrena ispovijest poliamorične žene koja je u svoju obitelj velikodušno primila suprugovu djevojku


100posto
23.11.2019.16:20

Ona se zove Elizabeta i fancy riječ za nju je metamour, no meni je draže zvati ju 'žena sestra' ili 'djevojka mog supruga'. Moj suprug i Elizabeta počeli su vezu prije nekih godinu dana, a ona je u međuvremenu postala moja najbolja prijateljica. 

Nikada nisam bila monogamna osoba i većina mojih veza u životu su bile otvorenog tipa. Kada sam upoznala svog sadašnjeg supruga, on je razumio moju odbojnost prema monogamnim odnosima, kaže na početku svoje ispovijesti za HuffPost Katie Tastrom

Vjenčali smo se šest mjeseci nakon prvog upoznavanja. Glavni razlog našeg stupanja u brak bio je taj što nam je kao bračnom paru laše bilo ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje. 

U početku smo bili monogamni

On je samohrani otac troje djece i sada sigurno mislite da sam luda što sam se upusila u brakl s nekim takvim, no zapravo jako dobro funkcioniramo i sigurna sam da ćemo biti skupa jako dugo vremena. 

U počecima našeg braka trebalo mi je vremena da se priviknm na činenicu da sam neplanirano postala roditelj i to troje djece, no snašla sam se. Počeli smo graditi našu veselu obitelj i temelje kvalitetnog odnosa pa smo se dogovorili da barem u početku budemo monogamni. 

Profimedia

Nakon nekog vremena odlučili smo olabaviti to pravilo. S vremena na vrijeme priuštila bih si nekoga sa strane, osobito na godišnjem odmoru, no zbog obiteljskih i poslovnih obaveza nitko od nas dvoje nije imao živaca, nit vremena za nešto više od toga. 

Nakon nekoliko godina braka, dobili smo još jedno dijete, a samim time i još manje prostora za prakticiranje poligamije. Osim toga, u mjesecima nakon poroda nisam se uopće osjećala nimalo seksi. I tako su mi dani prolazili u majčinskim obvezama, zdravstvenim problemima i ultimativnoj monogamiji. Srećom, djeca brzo rastu pa samim time i njihovi roditelji dobiju nešto više slobode za realizaciju svojih želja i potreba. 

Upoznao ju je na Tinderu

Moj suprug Elizabetu je upoznao prije godinu dana na Tinderu. Bilo mi je drago zbog  njjega, drago što si je našao nekoga s kim se može povezati. Teško je razumijeti dinamiku naše veze ako nas ne poznajete, no moj suprug i ja smo dvije jako različite osobe. On je divna dušica koja voli paziti i maziti druge te mu nije teško svakog mi dana pokazivati ljubav na sto načina. Da budem iskena, ja sam sebična drolja koja voli da ju svi ostave ne miru s vremena na vrijeme. Dobro funkcioniramo. 

iStock

Kada je moj muž prvi puta išao na spoj sa Elizabetom, bila sam jako uzbuđena zbog njega. Znam da je to mnogima neshvatljivo, no bila sam iskreno sretna zbog njega. Njemu je poliamorija bila nešto što do sad nije prakticirao pa je bio pomalo ustrašen i neodlučen. 

On i ja se jako volimo i imamo puno toga zajedničkog, no kao i mnogi parovi, ne možemo jedno drugome zadovoljiti ama baš sve potrebe. Zbog toga sam ga, od početka naše veze, ohrabrivala da da se poveže s nekim s kim ima drugačije interese nego sa mnom. To što ponekad vode ljubav, uopće mi nije važno. 

S vremenom sam upoznala Elizabetu i svidjela mi se, baš kao što je moj suprug i mislio. Moj muž ima dobar ukus. Elizabeta mi je u mnogo stvari slična. Obje smo pametne žene koje volimo glasno izražavati svoje stavove o svijetu. Obje volimo poliamoriju što nas čini otvorenima i direktnima u komunikaciji.

Ona mi je sestra

Zahvaljujući tome, možemo jedna drugoj reći: 'Čuj, dragi mi ide na živce i htjela bih ti ga malo poslati' ili 'Osjećam se usamljeno i zapostavljeno pa bih voljela provesti neko vrijeme s njim'... Što niti jedna niti druga ne osjećamo kao napad, već kao iskrenost. 

Profimedia

Elizabeta je tako postala dio naše obitelji i smatram ju nekom vrstom sestre. I ona je poput nas - queer osoba s invaliditetom pa nas potpuno shvaća i prihvaća kao obitelj. 

Kada su je naši klinci upoznali, već su znali za našu poliamoriju. Ipak, Elizabeta je bila naša prva ozbiljnija partner/partnerica koju smo upoznali s njima. Oni su je odlično prihvatili. Kod nas najčešće boravi noć ili dvije tjedno u posebnoj sobi,m a i uveli smo posebna pravila za nju kada su klinci kod kuće kako im sve ne bi bilo odveć čudno.

Funkcioniramo kao obitelj

Iako volim Elizabetu, moram priznati da sam ponekad na nju malo ljubomorna. Tada razmišljam što rade kada su samo i želim biti s njima, no brzo me prođe. Umjesto toga, uživam u svojoj samoći, ona katkad čuva djecu pa mogu slobodno otići do grada i na spoj ili izaći s mužem. Kada se pojave tenzije, onda razgovaramo o tome i riješimo ih.

iStock

Ponekad se svađamo, to je neizbježno. Najčešće je razlog tome naš različiti pristup odgoju. Ja sam u pitanju djece pomalo popustljiva dok je ona stroža. Katkad mi to ide naživce, no shvaćam da i ona voli našu djecu i da im želi najbolje.

Različiti ljudi vole različite stvari. Nije me briga što se događa u kućama drugih ljudi, niti mislim da bi drugi smjeli imati pravo osuđivati ono što se događa u našem. Poliamorija je složena i zahtjeva mnogo više truda i popuštanja nego obične monogamne veze. Shvaćam da takva dinamika nekima ne odgovara, no za nas je savršena. Kod nas stvari funkcioniraju i moj muž, Elizabeta, naša djeca i ja smo divna obitelj. A to je ono što je najvažnije.

ljubav

obitelj

veze

otvoreni brak

newsletter

Prijavite se na Newsletter