Hrvati najviše masturbiraju ponedjeljkom

Deset ludih činjenica o seksu koje morate znati


Sponzorirani članak
24.09.2018.13:50
Deset ludih činjenica o seksu koje morate znati

Sponzorirani članak
24.09.2018.13:50

Seks je jedna od najvažnijih aktivnosti u životu, ali ipak zapravo ne znamo o njemu niti blizu onoliko koliko bismo očekivali te uvijek možemo pronaći nešto što će nas zabaviti ili zapanjiti. Donosimo 10 ludih činjenica!

1. Mršavimo – seksom!

Zaboravite teretane, trbušnjake na bakinom tepihu i trčanje i kile skinite seksom! Prosječno će u  pola sata seksa muškarci potrošiti između 100 i 200 kalorija, a žene oko 70, a seks ujedno pruža i niz drugih zdravstvenih i emotivnih pogodnosti.

2. Jel se diže?

U prosjeku muškarci imaju oko 15 erekcija dnevno - 11 kroz dan te 3-5 noćnih. No, valja upamtiti kako sve ovisi o razini stresa, ravnoteži hormona, raspoloženju, prehrani...Penisi su zapravo jako osjetljive biljčice pa nije neobično i da erekcije potpuno izostanu, samo se nemojte odmah zabrinuti, razljutiti ili uspaničiti - sve to samo odmaže, dok će Vam opuštenost i samopouzdanje dati vjetar u leđa.

3. Poslije svakog dobrog seksa...

Zaboravite frižider, maženje, tuširanje ili momentalno hrkanje muškog dijela publike, odnosno sve što se mislili da se događa nakon seksa. Novije ankete i istraživanja pokazuju da trećina muškaraca i žena ispod 35 godina odmah nakon seksa provjerava Facebook i Twitter.

4. Svaka peta žena doživljava orgazam samo penetracijom

Prema nedavnoj studiji, samo petina žena orgazam može doživjeti bez dodatnog podražaja, dok 40% žena treba klitoralnu stimulaciju da bi doživjelo orgazam tijekom seksa. Klitoris možete, ovisno o pozi, stimulirati prstima ili seksualnim igračkama koje su dizajnirane upravo za tu svrhu. Vibrator za parove ili vibrirajući penis prsten klitoris tijekom seksa stimuliraju vibracijama, a njih i mnogo više možete pronaći u sexy shopu.

5. Najstarija seksualna igračka

Ako vam se čini da su seksualne igračke novija tvorevina, u krivu ste - najstariji dildo pronađen je u pećini u Njemačkoj i procijenjeno je da je star oko 28.000 godina. Mjere dokazuju da se preference nisu bitno promijenile - dugačak je oko 20 cm i širok 3 cm. Napravljen je od kamena siltita.

6. Seksom do zdravlja

Muškarci koji imaju seks barem jednom tjedno smanjuju rizik od srčanih bolesti za 30%, od moždanog udara za 50% i od dijabetesa za 40%. Također, muškarci sa aktivnim seksualnim životom češće žive duže od 80 godina.

7. Lubrikant pomaže kod orgazma

Korištenjem lubrikanta uvelike povećavamo šanse za postizanje orgazma, navodi nekoliko studija. Skliskije je uvijek bolje i čak i ako nemate problema s prirodnom lubrikacijom vagine, lubrikantom uvijek možete dodatno začiniti iskustvo, dok posebni lubrikanti s efektom proizvode blago peckanje ili pojačavaju prokrvljenost.

8. Hrvati najviše masturbiraju ponedjeljkom

Po istraživanju koje je provela pornostranica Pornhub, Hrvati je najviše posjećuju ponedjeljkom, a najmanje subotom. Zanimljivo je i vrijeme dana - najčešće gledamo između 14:00 i 16:00 sati, što znači da nalazimo način da ugodnije provedemo kraj radnog dana.

9. Ne noćas, boli me glava

Ako ste skloni opravdavati se glavoboljom kad niste raspoloženi, imajte na umu da orgazam, odnosno seks liječi glavobolju i migrenu. Što će reći da je vrijeme da pronađemo novu rečenicu kad nam se ne da.

10. Usmeni ispit manje padaju fakultetski obrazovane

Prema istraživanjima, fakultetski obrazovane žene češće pružaju i primaju oralni seks i pritom više uživaju.

seks

ljubav

seksualna pomagala

newsletter

Prijavite se na Newsletter