Djevojka iz pakla

Dečku poslala 47 tisuća poruka u kojima mu savjetuje da se ubije. Sudi joj se za ubojstvo iz nehaja, a detalji optužnice su stravični


Mia Mitrović
29.10.2019.09:05
Dečku poslala 47 tisuća poruka u kojima mu savjetuje da se ubije. Sudi joj se za ubojstvo iz nehaja, a detalji optužnice su stravični
Profimedia

sažeto

Bostonska studentica mogla bi u zatvor na pet godina jer je porukama nagovorila svog dečka da se ubije 


Mia Mitrović
29.10.2019.09:05

Protiv djevojke bostonskog studenta koji je počinio samoubojstvo u svibnju podignuta je optužnica jer je istraga otkrila da mu je neprekidno slala poruke u kojima mu savjetuje da se ubije.

Inyoung You (21) tereti se za ubojstvo iz nehaja između ostalog i jer je bila prisutna kada je Alexander Urtula skočio s krova garaže, samo nekoliko sati prije mature i podjele svjedodžbi, javlja CNN.

Zlostavljanje i poniženje 

Tužitelji dodaju i da je You, također studentica Sveučilišta Boston psihički, verbalno i fizički zlostavljala Alexandera 18 mjeseci koliko su proveli u vezi. Otkrili su to iz poruka pronađenih u njenom telefonu. Više puta nesretnom je mladiću pisala da se ubije te da ode umrijeti. Njoj, čitavom svijetu i njegovoj obitelji bilo bi bolje da njega nema, dodala je..

Optužena se trenutno nalazi u rodnoj Južnoj Koreji a tužilaštvo se nada da će se u SAD vratiti svojevoljno.

"Ako neće, pokrenut će se svi mehanizmi koje imamo na raspolaganju kako bi je vratili, kazao je CNN-u okružna tužiteljica Rachel Rollins.

Tužiteljstvo je detaljno opisalo obrazac zlostavljanja i manipulacije koje je Alexander trpio u vezi s You. Prijetnje su bile svakodnevica, a na nesretnom Urtuli vježbala je potpunu kontrolu iako je bila svjesna da se njen dečko bori s depresijom.

Strože kazne 

U SAD-u je trenutno u izradi zakon kojim bi se ovakav tip zločina kažnjavao zatvorom i do pet godina.

Mnogi slučaj uspoređuju s onim iz 2014. kada je slične poruke svojem dečku slala Marie Carter i koji je također počinio samoubojstvo. Tužitelji kažu da je ovogodišnji slučaj puno teži jer je You Alexanderu u zadnja dva mjeseca poslala čak 47.000 poruka. U većini od njih poručuje mu da ne vrijedi da se ubije.

Profimedia

*Ako poznajete nekog tko je u povećanom riziku od samoubojstva, ili o njemu razmišljate i sami, potražite stručnu pomoć: Anonimn o možete nazvati udrugu za pomoć oboljelima od depresije Linija života na 0800/123-123. Otvoreni su svakim radnim danom od 10 do 22 sata, a možete im se javiti i putem e-maila: [email protected]

U sklopu Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb djeluje Centar za krizna stanja i prevenciju suicida gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

samoubojstvo

zlostavljanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter